EUR: 380,17 Ft
USD: 348,84 Ft
CHF: 399,18 Ft
GBP: 441,91 Ft
RON: 76,49 Ft
RSD: 3,24 Ft

Korlátozzák az áruházláncok az ársapkás termékek vásárlását! Mutatjuk, miből mennyit vehetsz

Belföldi hírek
10perc.hu
1 éve
Kiemelt kép: Freepik

Valamennyi élelmiszerlánc kijelentette, a mennyiségi korlátozásokat mindnyájan azért vezették be, hogy ki tudják szolgálni a vevőket áruval.

Egyre több helyről hallani, hogy az ársapkás élelmiszerekből hiány van, mert az emberek felvásárolják azokat. Nos, a 24.hu felkereste az összes áruházláncot, hogy jelenleg van-e korlátozás a hatósági áras élelmiszerekre.

Kiderült, hogy a mennyiségi korlátozásokat mindnyájan azért vezették be, hogy ki tudják szolgálni a vevőket áruval. Kizárólag árstopos termékekre vezettek be korlátozást, másra nem – ugyanakkor ahogy azt a 10perc.hu korábban beszámolt róla, a Sparban olyan termékre is korlátozást vezettek be – trappista sajt –, amely nem hatósági áras.

Összesítés alapján elég jelentős szórást mutat, hogy az egyes láncoknál legfeljebb mennyit pakolhatunk egy vásárlás alkalmával a kosarunkba. Étolajból általában 2-3 litert, de ahol van 5 literes kiszerelés is, az is beleférhet.


A tojásra majdnem mindenhol van limit, a burgonyából van, ahol akár 10 kilót is megvehetünk    Fotó: MTI/Szigetvári Zsolt


Tejből többnyire 6 liternél van a limit, ami a húsoknál van, ahol kilókban testesül meg, míg máshol csomagra szabtak korlátot. Lisztből a legtöbb helyen 5 kilót vehetünk, máshol meg csak két kilót. Ugyanez a helyzet a cukornál, már ha egyáltalán kapható.

A tojásra majdnem mindenhol van limit, dobozra vagy darabra. A burgonyából van, ahol akár 10 kilót is megvehetünk a nagybevásárláskor, sőt több helyen nem is korlátozzák, mennyit vehetünk. Van, ahol néhány hústermékre szintén nincs korlátozás.