EUR: 386,71 Ft
USD: 363,21 Ft
CHF: 400,81 Ft
GBP: 445,08 Ft
RON: 77,83 Ft
RSD: 3,30 Ft

Buszlegendák az Aeroparkban

Belföldi hírek
10perc.hu
1 éve
Kiemelt kép: Aeropark

Hatvan Ikarus autóbusz érkezik a III. Ferihegyi Ikarus Találkozóra, melyet a hétvégén rendeznek meg az Aeroparkban.

Egy biztos, idén nemcsak a történelmi repülőgépek játsszák a főszerepet az Aeroparkban. A legendás Ikarus gyár több mint 60 autóbusza – köztük számos oldtimer jármű – mutatkozik be október 2-án és 3-án. Élménybuszozás, látványos felvonulás, tematikus séta, gördülő kiállítás, nosztalgiarepülés egyaránt szerepel a hétvége programjában.

Az idősebbek így nosztalgiázhatnak, a fiatalok pedig átélhetik az igazi Ikarus-élményt. A különféle Ikarus autóbuszok nemcsak a tömegközlekedésben és a közutakon játszottak óriási szerepet, évtizedeken át a ferihegyi repülőtéren is meghatározóak voltak.


A legendás Ikarus gyár több mint 60 autóbusza – köztük számos oldtimer jármű – mutatkozik be október 2-án és 3-án     Fotó: Aeropark


A régi autóbuszok közül a legnagyobb rajongótáborral a legendás és különleges vonalvezetésű „farosok” rendelkeznek. Nem véletlen, hogy napközben jellemzően Ikarus 55-ösökkel zajlik majd az élménybuszozás, és ilyen járművek teljesítik majd az ingajáratot az Aeropark és a Népliget között. A kínálatban szerepel „ős” Ikarus 250-es, jobbkormányos autóbusz, lakóbusz és számos ritka példány, amelyet lelkes járműrajongók mentettek meg az enyészettől.