EUR: 386,71 Ft
USD: 363,21 Ft
CHF: 400,81 Ft
GBP: 445,08 Ft
RON: 77,83 Ft
RSD: 3,30 Ft

Kidőlt fák, megrongált autók és háztetők – ezt hagyta maga után a vihar

Belföldi hírek
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: MTI/Komka Péter

Országszerte több mint 150 esethez riasztották a tűzoltókat, a vihar a legtöbb munkát Zala megyében, azon belül is Zalaegerszegen adta, de Budapesten, Pest, Fejér és Nógrád megyében is többször riasztották a tűzoltókat.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság összesítése szerint jellemzően kidőlt fák, letört faágak miatt országszerte több mint 150 esethez riasztották a tűzoltókat a vasárnap éjszakai viharral összefüggésben.

A vihar a legtöbb munkát Zala megyében, azon belül is Zalaegerszegen adta, de Budapesten, Pest, Fejér és Nógrád megyében is többször riasztották a tűzoltókat. Többségében lakóházakra, garázsokra, utakra, elektromos vezetékekre dőlt veszélyes fákat kellett eltávolítaniuk a tűzoltóknak.

Zalaegerszegen még a ZTE-Puskás Akadémia elsőosztályú labdarúgó bajnoki meccset is félbe kellett szakítani, illetve 27 Zala megyei településen mintegy 3 ezer szolgáltatónál szünetelt az áramellátás. Jelenleg még 4 településen csaknem kétszáz fogyasztónál nincs áram, a szolgáltató folyamatosan dolgozik az áramellátás helyreállításán.


Utakra, autókra és elektromos vezetékekre dőlt veszélyes fákat kellett eltávolítaniuk a tűzoltóknak      Fotó: MTI/Balázs Attila


Két családi házba is villám csapott: Budapest XVII. kerületében a Gombosi utcában és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szakolyban a Fenyves utcában is villám csapott az épületbe, ami miatt kigyulladt a tető. A tűzoltók mindkét égő házat eloltották, egyik esetnél sem sérült meg senki - tájékoztatott az OKF szóvivője.