EUR: 391,25 Ft
USD: 368,76 Ft
CHF: 405,32 Ft
GBP: 451,21 Ft
RON: 78,68 Ft
RSD: 3,34 Ft

Elkapták a HÉV-es szatírt

Belföldi hírek
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: police.hu

A gödöllői rendőrök 40 órán belül elfogták azt a 25 éves férfit, aki egy HÉV-szerelvénytől hazafelé tartó nőt akart megerőszakolni.

Munkából hazafelé tartott 2021. június 25-én délután az 55 éves asszony, aki a HÉV-ről Szilasliget megállónál szállt le, majd egy földúton gyalogolt tovább. Ekkor egy ismeretlen férfi előbb fellökte, majd közölte vele, hogy meg akarja őt erőszakolni. A nő keményen védekezett – ridiküljével ütlegelte a támadóját – és közben segítségért kiáltozott, aminek következtében a férfi elszaladt.

A hölgy feljelentette a támadóját, majd az adatbázis segítségével azonosítani is tudta őt. Egy kerepesi polgárőr a korábban kapott személyleírás alapján felismerni vélte az utcán, és a kiérkező rendőrök elfogták, megbilincselték, majd előállították a 25 éves Sz. Sándor Gergőt - írta meg a police.hu.

A segédmunkára Ukrajnából kerepesi alkalmi szálláshelyére érkező férfi először mindent tagadott, ám a tárgyi és személyi bizonyítékok hatására elismerte a tettét. A Gödöllői Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya szexuális erőszak bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatja le ellene az eljárást.