EUR: 391,25 Ft
USD: 368,76 Ft
CHF: 405,32 Ft
GBP: 451,21 Ft
RON: 78,68 Ft
RSD: 3,34 Ft

Érettségi: ma a matematika volt az étlapon

Belföldi hírek
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán

A vizsgázóknak először az I. feladatlapot 45 perc alatt, majd a II. feladatlapot 135 perc alatt kellett megoldani, a feladatlapokon belül a rendelkezésükre álló időt tetszésük szerint oszthatták be.

Ma reggel - a járványügyi intézkedések betartásával - országszerte a matematika írásbelikkel folytatódtak az érettségi vizsgák. Emelt szinten 144 helyszínen 5350 vizsgázó, míg középszinten összesen 1228 helyszínen 68 037 vizsgázó látott neki a feladatok megoldásának. Az érettségi dolgozatokat központilag kidolgozott útmutatók alapján javítják és értékelik.


Ma reggel - a járványügyi intézkedések betartásával - országszerte a matematika írásbelikkel folytatódtak az érettségi vizsgák    Fotó: MTI/Balogh Zoltán


Középszinten összesen a tanulóknak 180 perc idejük volt: 45 perc alatt az I. feladatlapot, majd 135 perc alatt) a II. feladatlapot oldhatták meg, a feladatlapokon belül a rendelkezésükre álló időt tetszésük szerint oszthatják be. A matematika emelt szintű írásbeli vizsgája 240 percig tart. Az írásbeli két részből áll, a vizsgázók a rendelkezésükre álló időt tetszésük szerint oszthatják be az I. és a II. rész feladatainak megoldására.


Volt, akinek néhány feladat megoldásánál csak az ima segített    Fotó: MTI/Balogh Zoltán


A vizsgán - közép- és emelt szinten is - függvénytáblázat – egyidejűleg akár többféle –, szöveges adatok tárolására és megjelenítésére nem alkalmas zsebszámológép, körző, vonalzó és szögmérő használható, amelyekről a vizsgázó gondoskodik. Az eszközöket a diákok egymás között nem cserélhették. Holnap a történelem írásbelikkel folytatódnak az érettségik.