EUR: 391,25 Ft
USD: 368,76 Ft
CHF: 405,32 Ft
GBP: 451,21 Ft
RON: 78,68 Ft
RSD: 3,34 Ft

Változékony idő várható a héten

Belföldi hírek
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: freepik.com

Sok eső várható a következő napokban, de melegszik az idő, így ismét előfordulhatnak 20 Celsius-fok körüli csúcsértékek.

Folytatódik az áprilisi szeszélyes időjárás a hét közben, és annak ellenére sok lesz a napsütés, hogy csütörtökön egy újabb hidegfront érkezik hazánkba – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Ma a Dunántúl nyugati és középső részein, valamint északon estig tartósan borult, esős marad az idő. Máshol rövid időre kisüthet a nap, majd az átmeneti délelőtti csapadékszünet után záporok, északkeleten és délnyugaton zivatarok is előfordulhatnak. A legmagasabb hőmérséklet 8 és 14 fok között alakul. Kedden napközben egyre több helyen alakul ki ismétlődő jelleggel zápor, elszórtan zivatar is. Hosszabb-rövidebb időre viszont mindenütt kisüthet a nap. A szél megélénkül, a hőmérséklet délután többnyire 13 és 16 fok között valószínű.

Szerdán több helyen várható zápor, zivatar. Sokfelé élénk, helyenként erős, zivatarok környezetében akár viharos is lehet a szél, ám napközben már 16-19 fok lesz. Csütörtökön egy hidegfront érkezésével többfelé valószínű zápor, zivatar, majd eső is. Kezdetben viharos is lehet a szél, majd mérséklődik a légmozgás, délután többnyire 15-20 fok várható. Pénteken egyre több helyen süt ki a nap. Hajnalban 4-10 fok lesz, délutánra 10-14 fokig melegszik fel a levegő.