EUR: 391,25 Ft
USD: 368,76 Ft
CHF: 405,32 Ft
GBP: 451,21 Ft
RON: 78,68 Ft
RSD: 3,34 Ft

Hideg, téli idő lesz a hétvégén

Belföldi hírek
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: freepik.com

Többfelé várható havazás és sokfelé napközben is mínuszok lesznek, a leghidegebb órákban néhol akár mínusz 15 fok is lehet.

Úgy tűnik az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, hogy végleg megérkezik a tél a hétvégén. Egy biztos, hétvégén hideg, téli idő lesz: többfelé várható havazás és sokfelé napközben is mínuszok lesznek. A leghidegebb órákban néhol akár mínusz 15 fok is lehet.

Szombaton felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel, majd késő délutántól észak felől összefüggőbb felhőzet boríthatja be az országot, estétől több helyen számítani lehet havazásra, hózáporra. A leghidegebb órákban általában mínusz 12 és mínusz 4 fok között alakul a hőmérséklet, de keleten néhol akár mínusz 15 fokot is mérhetnek. Napközben mínusz 5 és plusz 1 fok között alakulnak a csúcsértékek.

Vasárnap kezdetben még több helyen előfordulhat havazás, hózápor. Napközben csökken a felhőzet, és hosszabb-rövidebb időre a nap is kisüt. A szél sokfelé élénk, helyenként erős lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 14 és mínusz 6 fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet mínusz 6 és 0 fok között várható.