EUR: 382,59 Ft
USD: 355,01 Ft
CHF: 405,63 Ft
GBP: 445,79 Ft
RON: 77,02 Ft
RSD: 3,27 Ft

Jövőre érkezik az újgenerációs Swift! Eláruljuk, miben változik a legtöbbet

Autó-motor hírek
10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: Suzuki

Hamarosan bemutatja a Swift újgenerációs változatát a Suzuki, a hírek szerint nagy változást az utastérben várhatunk.

A Japan Mobility Show-n mutatja be a Swift új generációját a Suzuki - írja a Telex. A japán gyártó az autó elejét valamivel agresszívabbra tervezte, de a főbb jellemvonások megmaradnak Magyarország egyik kedvenc autóján. Az új kisautó nagyjából egy év múlva jelenhet meg hivatalosan hazánkban.

Arról egyelőre nem sokat lehet tudni, hogy milyen motorokkal fog érkezni az új Swift, de vélhetően át lesz dolgozva a mostani 1,2 literes mild hibrid benzinmotor, illetve állítólag a sport változat is megmarad a 129 lóerős 1,4-essel.


A központi érintőképernyő és a középső szellőzők helyet cseréltek     Fotó: Suzuki


Emellett a Toyotával kötött együttműködés kereteiben érkezhet egy 1,5-ös benzinmotorral szerelt, teljesen hibrid változat is. Nagyobb változások az utastér dizájnjában lesznek, teljesen átalakul például a központi kijelző és környéke.

Az új Swift utastere is merőben más, mint a mostanié. A központi érintőképernyő és a középső szellőzők helyet cseréltek: a képernyő mostantól a műszerfal tetején, az új, szögletes szellőzőnyílások pedig alatta helyezkednek el. A klíma és a szellőzés forgógombos kezelőszervei átadják helyüket egy új billentyűzetnek. A Swifthez, a kor menetbiztonsági követelményeinek megfelelően többféle asszisztencia-rendszer is kapható lesz majd, de erről később várhatóak hivatalos információk.