EUR: 391,25 Ft
USD: 368,76 Ft
CHF: 405,32 Ft
GBP: 451,21 Ft
RON: 78,68 Ft
RSD: 3,34 Ft

Ezt is megcsinálta Kína! Itt a földi Lopakodó

Autó-motor hírek
10perc.hu
4 hónapja
Kiemelt kép: karlmannking.com

A „gyémánt terepjárót” – amelyből tíz darabot gyártanak összesen – egy 6,8 literes V10-es motor hajtja, és az alapára 1,2 millió jüantól, azaz 60 millió forinttól indul.

Az áprilisban megrendezett Shanghai Auto Show egyik gyöngyszeme ez az autó. A brutális SUV a pekingi székhelyű IAT Automobile Technology formatervező cég triumvirátusának legújabb tagja. A „hármak” jellegzetessége, hogy nevük a periódusos rendszerből származik. A „Pt” platinát, a „Ti” titánt, a „Zr” cirkóniumot jelent – írta az Autószektor.


A "gyémánt terepjáró" alapára 1,2 millió jüantól, azaz 60 millió forinttól indul     Fotó: karlmannking.com


A Karlmann King modellek ötletadói tehát a nemesfémek. A háromszög formákból álló karosszéria és lámpa a fény és árnyék folyamatos játéka miatt az autót szinte egy hatalmas gyémántnak láttatja – hűen a nemesfém kiindulóponthoz.

A "Zr"-t egy 6,8 literes V10-es motor hajtja. Mindössze tíz darabot gyártanak belőle, mindegyik alapára 1,2 millió jüantól, azaz 60 millió forinttól indul. Ez az SUV egy földi lopakodó vadászgép, amelyet azzal a szándékkal terveztek, hogy példátlan vizuális és vezetési élményt nyújtson.


Igencsak extravagánsra sikeredett a belső tér    Fotó: karlmannking.com


A "Zr" terepjáró a legkisebb a kínálatban, de nívóban és meghökkentésben semmivel sem marad le két társa mögött. A sirályszárnyak, a sportülések, a matt szürkészöld árnyalat és az extravagáns belső tér a joystickra emlékeztető kormánykerékkel maga a csúcskategóriás luxus.