EUR: 386,71 Ft
USD: 363,21 Ft
CHF: 400,81 Ft
GBP: 445,08 Ft
RON: 77,83 Ft
RSD: 3,30 Ft

Villanyautóval jár Novak Djokovic

Autó-motor hírek
10perc.hu/Kiss B. László
2 éve
Kiemelt kép: Peugeot

Azt nem tudjuk, mennyire környezettudatos ember az év első Grand Slam-tornájának győztese, Novak Djokovic, ám a szponzorjain keresztül kifelé ez sugallja.

Az idén februárban megrendezett Australian Open tenisztornán kilencedik alkalommal győzött, és ezzel új rekordot állított fel Novak Djokovic, a világ jelenlegi legjobb teniszezője. Soha senki nem nyert nála többször (kilencszer) férfi egyesben a Melbourne-i versenyen, és egyetlen más teniszező sem állt 313 héten át a világranglista élén. Négyszer nyerte el a világ legjobb sportolójának járó Laureus díjat, továbbá ő az első és egyetlen teniszező, aki mind a kilenc ATP Masters tornán győzni tudott – ráadásul ezt a bravúrt nem egyszer, hanem kétszer hajtotta végre. Szóval, akár minden idők legeredményesebb teniszjátékosaként vonulhat be a sport történelemkönyvébe. Persze Rafael Nadal és Roger Federer is így szeretne visszavonulni majd. Mi azért még élvezettel elnézzük sokáig az óriások csatáját.


Idén a Roland Garroson is győzni szeretne a szerb világelső     Fotó: AFP


Az nem kérdés, hogy bármelyikük a világ legjobb, leggyorsabb autóját gond nélkül meg tudnák venni. A szerb klasszis azonban mindig szerény szokott lenni, a felvásás tőle távol áll. Djokovic évek óta áll kapcsolatban a Peugeot-val, amelynek legzöldebb típusát választotta az idei autójának. A francia autógyártó amúgy nemcsak a francia nyílt teniszbajnokságnak, hanem Novak Djokovic csapatának, valamint a sportember alapítványának is a mobilitási partnere.


Djokovic a márka legnépszerűbb zéró károsanyag-kibocsátású típusát, a Peugeot e-208-ast választotta szolgálati autónak    Fotó: Peugeot


- Nagy öröm számomra, hogy egy világhírű, kétszáztíz éves múltra visszatekintő francia autómárkát képviselhetek. A Peugeot az én szememben a francia eleganciát, a kifinomultságot és egyfajta életművészetet testesít meg – nyilatkozta Djokovic. – A céggel már régebb óta kapcsolatban állok, de a most megújított szponzori szerződésnél fontos volt nekem, hogy a márka a környezet védelmére nagy hangsúlyt fektet.

Djokovic a márka legnépszerűbb zéró károsanyag-kibocsátású típusát, a Peugeot e-208-ast választotta szolgálati autónak, s ehhez a modellhez adta a nevét és az arcát.