Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Átalakul a Messenger és a WhatsApp működése

10perc.hu
2024. 09. 09.
Átalakul a Messenger és a WhatsApp működése

A Messenger és a WhatsApp hamarosan átjárhatóvá válik más csevegőappokkal az EU új szabályozásának köszönhetően, lehetővé téve a platformok közötti üzenetváltást.

A Meta bejelentette, hogy hamarosan megnyílnak a Messenger és a WhatsApp más csevegőalkalmazások előtt, lehetővé téve, hogy felhasználók különböző platformokon is üzeneteket váltsanak egymással. Ez az átalakulás az Európai Unió digitális piacokról szóló jogszabályának (DMA) köszönhető, amely a techcégeket arra kötelezi, hogy termékeiket átjárhatóvá tegyék más szolgáltatásokkal - számolt be róla a HVG.

A DMA értelmében a Meta „kapuőr” szerepet kapott, és mostantól együtt kell működnie más csevegőappokkal, illetve a felhasználók dönthetik majd el, hogy ezek a beszélgetések a többi üzenet között jelenjenek meg, vagy külön mappában.

A funkciók nem korlátozódnak csupán szöveges üzenetekre. A reakciók, látta-jelzések és az is látható lesz, amikor a másik éppen ír. Bár a Meta nem közölte a pontos bevezetési dátumot, azt ígérték, hogy 2025-től már csoportokat is létre lehet majd hozni különböző platformok között, 2027-től pedig hang- és videóhívásra is lesz lehetőség más csevegőappok felhasználóival.

Ez az átalakulás egyelőre csak az Európai Unióban lép életbe, és a jogszabály biztosítja, hogy a Meta alkalmazásai átjárhatóak legyenek más szolgáltatásokkal, így a felhasználók szabadon választhatnak majd, kivel és milyen platformon szeretnének kommunikálni.

Főkép forrása:
Meta Facebook oldala

További cikkek