Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Elhunyt Péterfalvi Lajos, a Fradi legendás edzője

10perc.hu
2024. 10. 24.
Elhunyt Péterfalvi Lajos, a Fradi legendás edzője

Péterfalvi Lajos, a Ferencvárosi Torna Club legendás atlétikai edzője 98 éves korában elhunyt. Pályafutása során sok tehetséges sportolót nevelt.

98 éves korában elhunyt Péterfalvi Lajos, a Ferencvárosi Torna Club (FTC) atlétika szakosztályának egykori edzője, aki 1950 és 1965 között a Bp. Kinizsinél és a Fradinál is tevékenykedett - közölte a gyászhírt az Origo. Péterfalvi a sportág iránti szeretetét fiatal korában fedezte fel: „Szekszárdra jártam gimnáziumba, ahol a testnevelés tanárom biztatására kezdtem el atletizálni. Később egy pécsi és szekszárdi gimnáziumok közötti versenyen a 100 méteres síkfutást 11.1 másodperces idővel én nyertem.”

Péterfalvi pályafutása során számos tehetséges atlétát edzett, köztük a későbbi válogatott labdarúgót, Mátrai Sanyit is, akit eredetileg atlétaként szerettek volna bemutatni a Ferencvárosnak. Nagyon jól, 11 másodperc alatt futotta a 100 métert, még az atlétikai válogatottnak is kerettagja volt." De a futballedzők győzködték, hogy csatlakozzon a labdarúgókhoz.” Péterfalvi ezzel kapcsolatban így fogalmazott:

 „Azt mondtam neki: 'Sanyikám, megvan mindkettőhöz a tehetséged, de ha híres szeretnél lenni, futballozz."

A Ferencvárosi Torna Club és a magyar sport közössége szomorúan búcsúzik egy kiváló edzőtől, akinek öröksége tovább él az általa nevelt sportolók sikereiben.

Főkép forrása:
illusztráció

Hirdetés

További cikkek