Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Elhunyt Jenei István, a magyar testépítés világbajnoka és mesteredzője

10perc.hu
2024. 10. 16.
Elhunyt Jenei István, a magyar testépítés világbajnoka és mesteredzője

Elhunyt Jenei István, világbajnok testépítő és a W.F.F. magyar elnöke. A 48 éves sportoló rollerbaleset után halt meg.

2024. október 15-én elhunyt Jenei István, világbajnok testépítő, mesteredző és a W.F.F. szövetség magyar elnöke - közölte az Index.  A sportoló 48 éves volt, halálát egy rollerbaleset után a kórházban szenvedte el. Jenei neve évtizedek óta összefonódott a magyar testépítéssel, és sportkarrierje során számos hazai és nemzetközi sikert ért el.

Jenei 1994-ben kezdte meg versenyzői karrierjét, és több alkalommal nyert a Bodysport Kupán, valamint öt különböző világszövetségnél ért el dobogós helyezést. A Superbody versenyeken három alkalommal szerzett bronzérmet (2007, 2010, 2012), olyan nevek mögött, mint Kathi Béla és Dudás Ádám.

Testépítőként Jenei nem csupán saját sikereire volt büszke, hanem edzőként is rengeteg magyar sportolót készített fel versenyekre. A Shopbuilder beszámolója szerint még tavaly is versenyt nyert Szerbiában, a XXVII. Velikogospojinski Kupán, vesedialízis mellett.

A gyászjelentés így emlékezik meg róla:

„Pisti a testépítés iránti szenvedélyével sokakat inspirált. Nem csupán sportoló volt, hanem egy olyan edző, aki mindig mosollyal az arcán fogadott mindenkit. Mindig ott volt, ha bátorításra, tanácsra vagy egy baráti szóra volt szükség.”


Főkép forrása:
Jenei István Facebook oldala

További cikkek