Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Népszerű síterepek zárnak be a hóhiány miatt

10perc.hu
2024. 10. 12.
Népszerű síterepek zárnak be a hóhiány miatt

A hóhiány miatt több népszerű síterep, köztük az Alpe du Grand Serre, nem nyit meg a téli szezonban, ami súlyosan érinti a helyi közösségeket.

A síelés szerelmesei számára aggasztó hírek érkeztek a közelgő téli szezon előtt. Több síterep már most bejelentette, hogy nem nyitják meg kapuikat a hóhiány miatt - közölte a Roadster. Az éghajlatváltozás és a globális felmelegedés hatásait a bőrünkön tapasztalhatjuk, és a helyzet a téli sportokat is érinti.

Tavaly az Alpokban található La Sambuy üdülőhely bezárását követően idén a franciaországi Alpe du Grand Serre is kénytelen volt hasonló lépésre szánni magát. Az 1368 méteres magasságban fekvő üdülőhely 85 éve működik, és a régió második legrégebbi síközpontjának számít. A helyi önkormányzat azonban bejelentette, hogy ezen a télen nem nyitják meg újra a síterepet, és ennek okai között szerepel a pénz- és hóhiány.

Míg a nagyobb üdülőhelyek sikeresen átalakították profiljukat négy évszakos úti célokká, az Alpe du Grand Serre-nek nem volt kerete hasonló átalakulásra. Az elmúlt években közel hárommillió eurót költöttek túra- és kerékpárutak kialakítására, azonban a források mára kimerültek, és számos fontos beruházás elmaradt a térségben. Hasonló nehézségekkel küzd a Grand Puy is az Alpes-de-Haute-Provence területén.

A hóhiány miatt bevezetett zárva tartás katasztrofális következményekkel jár az ott élők számára, hiszen La Morte településen százötven ember megélhetése forog kockán. Sokan aggódnak, hogy nem tudják visszafizetni a vállalkozói hiteleiket, és a klímaválság következményeként úgy érzik, hogy nemcsak a négy évszak, de az életük is összeomlott.



Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek