Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Hollandia emberhátrányban is ki tudott egyenlíteni a magyar válogatott ellen

10perc.hu
2024. 10. 11.
Hollandia emberhátrányban is ki tudott egyenlíteni a magyar válogatott ellen

A magyar válogatott 1-1-es döntetlent játszott a hollandokkal a Nemzetek Ligája harmadik fordulójában.

Pénteken a magyar labdarúgó-válogatott hazai pályán fogadta a holland nemzeti csapatot, és egy rendkívül izgalmas mérkőzésen 1-1-es döntetlent harcolt ki. Sallai Roland góljának köszönhetően a magyarok már a 32. percben vezetést szereztek, de a hollandok nyomása egyre nőtt a folytatásban.

A mérkőzés különösen emlékezetes a magyar szurkolók számára, hiszen a nemzeti együttes 40 év után először nem kapott ki Hollandiától, megszakítva ezzel a korábbi kilenc vereségből álló sorozatot.

Emberhátrányban mentett pontot a holland válogatott

Bár a magyarok alig több mint 25%-ban birtokolták a labdát, Marco Rossi tanítványai kitartóan védekeztek a holland támadások ellen. A nyomás azonban a mérkőzés hajrájában még tovább fokozódott, és bár Dirk van Dijk kiállítása miatt a hollandok emberhátrányba kerültek, sikerült egyenlíteniük. Denzel Dumfries fejesével a holland válogatott az utolsó percekben mentett pontot.

A magyar válogatott ezzel a döntetlennel feljött a csoport harmadik helyére a Nemzetek Ligájában. A magyar csapat hétfőn Bosznia-Hercegovina ellen lép pályára Zenicában, ahol újabb fontos pontokat gyűjthet.

Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek