Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Zagreb-Szeged: 28 év rivalizálás a BL negyedik fordulójában

10perc.hu
2024. 10. 08.
Zagreb-Szeged: 28 év rivalizálás a BL negyedik fordulójában

A Szeged a HC Zagreb otthonában lép pályára a BL 4. fordulójában. 28 éves rivalizálás, élő közvetítés a Sport 1-en.

Szerda este 18.45-kor a PICK Szeged a horvát HC Zagreb otthonában lép pályára a Bajnokok Ligája negyedik fordulójában. A mérkőzést a Sport 1 csatorna élőben közvetíti, így a kézilabda rajongók élőben követhetik a találkozót.

Több mint két évtizedes történelem kapcsolja össze a két csapatot: 1996-ban találkoztak először, amikor a Szeged először szerepelt a nemzetközi porondon. Azóta 20 alkalommal csaptak össze, amelyből a Szeged 11 győzelmet, két döntetlent és hat vereséget könyvelhetett el. A legelső mérkőzés emlékezetes döntetlennel zárult: 22-22 Szegeden, majd 29-29 Zágrábban.

Az eddigi találkozók statisztikája szerint a Szeged 536 gólt szerzett a Zágráb elleni meccseken, míg a horvátok 513-szor találtak be.

A jelenlegi BL-szezonban a Szeged három meccsen négy pontot szerzett, így a második helyen áll a veretlen Barcelona mögött. A HC Zagreb a hatodik helyen áll, egy győzelemmel és két vereséggel a neve mellett. A horvát bajnokságban azonban veretlenek, mind a négy eddigi meccsüket megnyerték.

A Szeged felkészülése zökkenőmentes, a csapat teljes létszámban készült hétfőn, két csoportban edzettek, és interjúkat adtak a Sport tévé stábjának. Kedden Horvátországba utaznak, ahol egy esti videózás és taktikai értekezlet is segíti a végső felkészülést.

A találkozó különösen izgalmasnak ígérkezik, hiszen a Zagreb-Szeged párosítás mindig garantálja a kiélezett csatákat, ahogy azt a korábbi évek mérkőzései is mutatták.


Főkép forrása:
PICK Szeged Handball Team Facebook

További cikkek