Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Gulácsi Péter elmagyarázta, miért nem lép pályára a magyar válogatottban

10perc.hu
2024. 10. 02.
Gulácsi Péter elmagyarázta, miért nem lép pályára a magyar válogatottban

Gulácsi Péter, az RB Leipzig kapusa, idén már nem szerepel a magyar válogatottban, miután saját kérésére Marco Rossi nem hívta be őt az októberi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre.

Gulácsi Péter, aki hosszú ideig a magyar válogatott első számú kapusa volt, saját döntése alapján kihagyja az idei nemzeti csapat mérkőzéseit. Az októberi Nemzetek Ligája-találkozókra Marco Rossi szövetségi kapitány bejelentette a válogatott keretét, de Gulácsi kimaradt belőle. A kapus a Juventus elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés előtt elmagyarázta, miért döntött így - közölte a player.

„Ez az én döntésem volt. Klubommal és a szövetségi kapitánnyal is egyeztettem. Hosszú sérülés után tértem vissza, és már 34 éves vagyok. Most először vagyok abban a helyzetben, hogy heti két meccset játszom, és fontosnak érzem, hogy a jövőmre gondoljak” – mondta Gulácsi, majd hozzátette: „A futball sajnos egyre több sérülést okoz, és én szeretnék gondoskodni a testemről és az egészségemről."

Gulácsi döntésének másik indoka, hogy a válogatott szünetet kihasználva több időt tud a klubjánál tölteni és javíthatja a fizikai állapotát. „Ez egy lehetőség, hogy a fitneszemre koncentráljak és mentálisan is pihenjek. Most ez a döntés volt a legjobb számomra, hogy százszázalékosan tudjak teljesíteni a klubomnál” – zárta gondolatait a kapus.

Főkép forrása:
Péter Gulácsi (Facebook)

További cikkek