Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Daniel Ricciardo sorsa hivatalosan is eldőlt az F1-ben

10perc.hu
2024. 09. 26.
Daniel Ricciardo sorsa hivatalosan is eldőlt az F1-ben

Daniel Ricciardo hivatalosan is kiszáll az F1-ből, a Szingapúri Nagydíj volt az utolsó versenye.

A Szingapúri Nagydíj hivatalosan is Daniel Ricciardo utolsó versenye volt a Forma-1-ben. A sokáig pletykált visszavonulás megerősítést nyert, miután a VCARB csütörtök délután köszönetet mondott az ausztrál pilótának. Ezzel hivatalossá vált, hogy a futam volt Ricciardo 257. és egyben utolsó szereplése a sportágban.

A hivatalos bejelentés

Napok óta pletykálták, hogy Daniel Ricciardo nem folytatja Forma-1-es karrierjét, és most ez hivatalosan is beigazolódott. A VCARB csütörtökön jelentette be: "köszönetet mondunk Daniel Ricciardónak", jelezve, hogy az ausztrál pilóta nem tér vissza a következő futamokra, helyét valószínűleg Liam Lawson veszi át.

Ricciardo Forma-1-es karrierje

Daniel Ricciardo 2011-ben debütált a Hispania Racing Team színeiben a Brit Nagydíjon, majd karrierje során 257 nagydíjon vett részt. Forma-1-es pályafutása során nyolc futamgyőzelmet aratott, három pole-pozíciót szerzett és harminckét alkalommal állhatott dobogóra.

A Red Bull Racing színeiben eltöltött időszaka volt pályafutása legsikeresebb része, ahol 2014-ben Mark Webber helyére lépett. Az osztrák csapattal Ricciardo karrierje csúcsára ért, ám 2018-ban, meglepő döntést hozva, elhagyta a csapatot, hogy a Renault-hoz igazoljon.

A karrier hullámvölgyei

Bár Ricciardo népszerűségét és tehetségét sosem kérdőjelezték meg, karrierje a McLarenhez igazolása után komoly mélypontot élt meg. Lando Norris csapattársaként két szezonon át küzdött az elvárásokkal, és bár egy győzelmet aratott az Olasz Nagydíjon, a teljesítménye nem volt elég ahhoz, hogy megőrizze helyét a csapatban. 2022 közepén a McLaren botrányos körülmények között szerződtette Oscar Piastrit, ezzel Ricciardo F1-es jövője megpecsételődött.

Visszatérés a Red Bullhoz és a végső búcsú

Miután távozott a McLarentől, Ricciardo fél év kihagyás után visszatért a Red Bull családjába, ám csak a második számú csapatnál, az AlphaTaurinál kapott lehetőséget. A Magyar Nagydíjon tért vissza, de teljesítménye messze elmaradt a várakozásoktól. Az idény hátralévő részében állandóan pletykálták a lecserélését, amely végül a Szingapúri Nagydíjat követően meg is történt.

Daniel Ricciardo visszavonulásával egy meghatározó korszak ér véget a Forma-1-ben. Habár karrierje az utóbbi években nehézségekbe ütközött, sok rajongó számára örökre emlékezetes marad a mosolygós ausztrál pilóta, aki mindig megpróbálta a maximumot kihozni magából és a versenygépéből.

Főkép forrása:
Northfoto
Címkék:
#Forma 1

További cikkek