Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Lando Norris dominált a Szingapúri Nagydíjon

10perc.hu
2024. 09. 23.
Lando Norris dominált a Szingapúri Nagydíjon

Lando Norris kiemelkedő teljesítménnyel nyerte meg a 2024-es Szingapúri Nagydíjat, ezzel szorosabbá téve a világbajnoki harcot Max Verstappen ellen, aki továbbra is vezeti a pontversenyt.

A 2024-es Szingapúri Nagydíjat remek rajttal kezdte Lando Norris, aki az élről indult. A rajt után nem változott jelentősen a sorrend: Max Verstappen második helyen maradt, míg Lewis Hamilton nem tudta megelőzni a Red Bull pilótáját. A rajt vesztesei közé tartozott Cunoda Juki, Carlos Sainz és Alex Albon, akik azonnal helyezéseket veszítettek - írta meg a Telex.

Idén először négy DRS-zóna került engedélyezésre a városi pályán, de ez sem hozott komoly izgalmakat. Hamilton lágy gumikon indult, de nem tudta megszorítani Verstappent, aki az első 10 kör alatt közel 5 másodperces előnyt épített ki. Norris hasonlóan nagy előnyre tett szert az élen, így sokáig nem történt jelentős változás a mezőnyben.

A kerékcserék kezdetével kezdődtek az izgalmak: Hamilton elsőként ment ki, de a kerékcserét követően a 13. helyen tért vissza. Az élmezőny többsége a 28-33. kör között cserélt, míg Oscar Piastri és Charles Leclerc késlekedtek a friss gumikért. Az izgalmak fokozódtak, amikor Piastri a friss gumikon hamarosan megelőzte Hamilton és Russell versenyzőket is.

A verseny végén Norris és Verstappen között 18 másodpercnyi különbség állt, míg Leclerc a 50. körben Hamilton mellett elhaladt, hogy a 4. helyet megszerezze. Norris a verseny végéhez közeledve 30 másodperces előnyt épített ki, de a leggyorsabb körért zajló versenyfutásban Daniel Ricciardo beavatkozott, ami elvonta a pluszpont lehetőségét Norristól.

Norris végül hét pontot szerzett Verstappen előtt, aki továbbra is 331 ponttal vezeti a világbajnokságot, míg Norris a második helyen 52 pont hátrányban áll. A harmadik helyért Charles Leclerc és Oscar Piastri között is kiélezett a verseny, míg a McLaren csapatának előnye 41 pontra nőtt a Red Bull előtt.

A Szingapúri Nagydíj történetében először fordult elő, hogy a versenyt biztonsági autó nélkül zárták le, annak ellenére, hogy Albon és Magnussen nem fejezte be a futamot. A Forma–1 következő állomása az Amerikai Nagydíj lesz, amelyet október 18-20. között rendeznek Austinban.




Főkép forrása:
Northfoto
Címkék:
#Forma 1

További cikkek