Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Marco Rossi agresszívabb játékot vár a magyar labdarúgó-válogatottól

10perc/MTI
2024. 08. 22.
Marco Rossi agresszívabb játékot vár a magyar labdarúgó-válogatottól

Marco Rossi változásokat és agresszívabb játékstílust ígér a magyar válogatottnak a Nemzetek Ligája előtt.

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi, a közelgő kerethirdetés előtt jelentős változásokat és agresszívabb játékstílust ígért. Az M4 Sportnak adott interjújában az Európa-bajnokság tanulságait összegezve kijelentette, hogy a csapatnak jobban kell alkalmazkodnia a modern futball követelményeihez.

"Arra számítok, hogy agresszívabb csapatot látok a pályán, olyat, amely magasabban szerez labdát, kevesebb területet hagy nyitva az ellenfél előtt" – nyilatkozta Rossi, aki szerint nagyobb letámadással kell megközelíteni a játékot. "Nem szabad félnünk az egy az egy elleni párharcoktól. Ez az út, ez a futball most" – tette hozzá.

Rossi hangsúlyozta, hogy a csapatnak növelnie kell a technikailag képzettebb játékosokra gyakorolt nyomást.

"Maximális együttműködés kell a játékosok részéről. Ennek szerintem nem lesz akadálya, mert mikor beszéltünk, láttam a játékosok szemében, hogy reagálni szeretnének a történtekre" – mondta a kapitány, aki a németországi Eb után tervezett változtatásokat is érintette.

Rossi sajnálatát fejezte ki a Svájc elleni első félidő gyenge teljesítménye miatt, és elismerte, hogy az Európa-bajnokságsorán elkövetett hibákból tanulnia kell. "Nem hívhatok meg három-négy olyan futballistát, aki nem játszik. Ha ezt továbbra is elkövetném, az azt jelentené, nem vagyok képes tanulni a hibámból" – ismerte el Rossi.

A szövetségi kapitány kitért arra is, hogy a Nemzetek Ligája továbbra is kiemelt fontosságú a válogatott számára, és a sorozatot egyfajta világbajnoki előselejtezőként kell kezelni.

A magyar válogatott szeptember 7-én a németek ellen kezdi meg a Nemzetek Ligája A divíziójában a szereplést Düsseldorfban, és a csoportban még Hollandia és Bosznia-Hercegovina válogatottja szerepel. A következő kerethirdetés jövő kedden lesz.

Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek