Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Nem szerepel a breaktánc a 2028-as olimpia programjában

10perc.hu
2024. 08. 14.
Nem szerepel a breaktánc a 2028-as olimpia programjában

A 2024-es párizsi olimpia egyik legnagyobb meglepetése a breaktánc bemutatkozása volt, de a sportág nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

A Los Angeles-i olimpiai szervezők bejelentették, hogy a 2028-as játékokon már nem szerepel a programban a breaktánc, helyét más sportágak veszik át, amelyek szélesebb nemzetközi követőbázissal rendelkeznek és hagyományosabb gyökerekkel bírnak - szúrta ki a Világgazdaság.

A párizsi debütáláskor a breaktánc különös figyelmet kapott, bár nem feltétlenül pozitív értelemben. Az ausztrál versenyző, Rachael Gunn, aki a Raygun művésznéven indult, emlékezetes, de nem éppen elismerésre méltó előadást nyújtott. Teljesítményét a zsűri nulla ponttal értékelte, és produkciója hamarosan az internet kedvenc mémje lett. Gunn szereplése komoly kérdéseket vetett fel a sportág olimpiai létjogosultságával kapcsolatban, különösen, hogy egyesek szerint az olimpia színvonala megköveteli, hogy csak valóban magas szintű sportágak és sportolók vehessenek részt a versenyeken.

A 2028-as Los Angeles-i olimpia szervezői azonban úgy döntöttek, hogy a breaktánc helyett más, hagyományosabb sportágak kapnak helyet az eseményen. 

A programban debütálni fog a zászlós labdarúgás (flag football) és a squash, míg visszatér a baseball, a krikett, a softball és a lacrosse is. 

E sportágak nemcsak szélesebb nemzetközi elismeréssel bírnak, hanem hosszú történelmi múlttal is rendelkeznek, ami biztosítja, hogy a játékok nézői és résztvevői valóban az olimpiai szellemhez méltó versenyeket láthassanak.

Rachael Gunn hazájában 2020-ban és 2021-ben is a legjobb női breaktáncosnak számított.

Rachael szereplése óriási népszerűségnek örvend a közösségi médiában:

Címkék:
#Olimpia

További cikkek