Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Döntőbe jutott a női kajak négyes a párizsi olimpián

10perc.hu
2024. 08. 06.
Döntőbe jutott a női kajak négyes a párizsi olimpián

A női kajak négyes bejutott a döntőbe a párizsi olimpián, míg a férfi csapat a középfutamban folytatja.

A párizsi olimpia gyorsasági kajak-kenu versenyei kedden a férfi és női kajak négyesek előfutamaival kezdődtek. A női kajak négyes 500 méteres versenyében a Pupp Noémi, Fojt Sára, Csipes Tamara és Gazsó Alida Dóra alkotta magyar egység sikeresen jutott be a csütörtöki döntőbe, miután a második futamban a németek mögött második helyen végzett - számolt be róla a Népszava.

A női verseny volt az egyetlen szám, ahol az első három hely megszerzése közvetlen döntőbe jutást jelentett, elkerülve ezzel a középfutamot. A magyar egység a rajtnál még lemaradt, de később felzárkózva megelőzte az ausztrál és a kínai csapatokat.


A férfi kajak négyes is remekelt

A férfi kajak négyes 500 méteres versenyében a Nádas Bence, Csizmadia Kolos, Kuli István és Tótka Sándor összetételű csapat a szerbek mögött végig a második helyen haladt. Ez az eredmény biztosította számukra a közvetlen továbbjutást a középfutamba, amelyet csütörtökön rendeznek, a döntővel együtt.

A versenyek helyszínén, a Párizstól mintegy 30 kilométerre található Vaires-sur-Marne-i vizes központban szép számú közönség gyűlt össze, hogy megtekintsék a látványos futamokat.

Főkép forrása:
MTI/Kovács Tamás

További cikkek