Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Holtverseny az idei Balaton-átúszáson, a győztes páros 1 óra alatt teljesítette a távot

10perc/MTI
2024. 07. 21.
Holtverseny az idei Balaton-átúszáson, a győztes páros 1 óra alatt teljesítette a távot

Vasárnap reggel elkezdődött a 42. Lidl Balaton-átúszás Révfülöpön.

A szervezők tájékoztatása szerint az első indulók - köztük a junior úszóválogatott tagjai - pontban 7 órakor rajtoltak, hogy teljesítsék az 5,2 kilométeres távot. A cél a balatonboglári Platán strandon volt.  

Az eseményt az eredeti tervek szerint szombaton rendezték volna, de a bizonytalan időjárás miatt egy nappal el kellett halasztani. Vasárnap közel ideális körülmények várták az indulókat, a szervezők 11 és fél ezer nevezőt vártak.
Napos, gyengén szeles idő és - ahogy a balatoni hajósok mondják - "kivasalt", vagyis teljesen sima víz fogadta a Balaton-átúszás résztvevőit. A tó vize 26-27 fokos volt a verseny ideje alatt.

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A legelső indulókat hét órakor engedték a vízbe, hogy a mintegy 150 vitorláshajó segítségével kialakított úszófolyosón a Balaton déli partja felé vegyék az irányt. Aki elfáradt, megkapaszkodhatott, vagy akár ki is mászhatott, és megpihenhetett a vitorlásokon.

Csaknem félezer honvéd is nekivágott a távnak. Mintegy negyven honvédségi alakulat 462 tagjával a Magyar Honvédség is részt vett a 42. Lidl Balaton-átúszáson.

Az idei megmérettetésen végül holtversenyben hirdettek győztest: Barabás Imre és Hartmann Máté a Révfülöp és Balatonboglár közötti 5,2 kilométeres távot 1 óra 1 perc 54 másodperc alatt teljesítették.

Főkép forrása:
MTI/Máthé Zoltán
Címkék:
#Balaton

További cikkek