Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Eltörölné a kétszer tizenötperc hosszabítást a spanyol szövetségi kapitány

10perc.hu
2024. 07. 09.
Eltörölné a kétszer tizenötperc hosszabítást a spanyol szövetségi kapitány

A szövetségi kapitány szerint a hosszabítás csak rombolja a játékosok fizikai állapotát.

Luis de la Fuente, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya javaslatot tett a foci-Eb-n a kétszer 15 perces hosszabbítás eltörlésére a kieséses szakasz korai fordulóiban, hogy frissebbek maradjanak a játékosok - közölte a Telex.

A németországi foci-Eb elődöntőjére készülve Luis de la Fuente az MTI beszámolója szerint felvetette, hogy a nyolcad- és negyeddöntőkben töröljék el a hosszabbítást, és döntetlen esetén egyből 11-esek következzenek. Véleménye szerint ez javítaná a játékosok fizikai állapotát és segítené a show-t.

„Az ilyen tornákon, mint az Eb, amely nagyon sokat kivesz a játékosokból, talán el lehetne törölni a hosszabbítást” – mondta De la Fuente, hozzátéve, hogy az elődöntőben és a fináléban maradhatna ez a lebonyolítás. A negyeddöntők során három mérkőzés is hosszabbításba torkollott, míg az elődöntős csapatok közül csak a hollandok tudták a rendes játékidőben kiharcolni a továbbjutást Törökország ellen.

A spanyol kapitány javaslata azért is meglepő, mert csapata a negyeddöntőben éppen a hosszabbításban szerezte meg a győztes gólt Németország ellen. De la Fuente kiemelte, hogy a Copa Américán csak a döntőben van hosszabbítás, és korábbi fordulókban döntetlen esetén egyből 11-esek következnek, ami szintén támogatná az ő elképzelését.


Főkép forrása:
Northfoto
Címkék:
#Foci Eb

További cikkek