Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Eldőlt Marco Rossi sorsa, itt a hivatalos bejelentés

10perc/MTI
2024. 07. 03.
Eldőlt Marco Rossi sorsa, itt a hivatalos bejelentés

Marco Rossi marad a magyar válogatott szövetségi kapitánya, folytatja a munkát az őszi Nemzetek Ligája és vb-selejtezők során az MLSZ támogatásával.

Marco Rossi folytatja munkáját a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányaként.

"A magyar válogatott előtt álló következő feladat a Nemzetek Ligája őszi küzdelmeinek, majd pedig a vb-selejtezősorozatnak a sikeres megvívása, melyeket az MLSZ és az elnökség maximális támogatása mellett Marco Rossi szövetségi kapitány irányít majd" - jelentette be szerdán Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke. Csányi a napokban egyeztetett Rossival, és a szövetség töretlen bizalmáról biztosította őt.

A magyar válogatott a Németországban zajló Európa-bajnokságon vegyes eredményeket ért el: Svájctól 3-1-re, a házigazdáktól pedig 2-0-ra kikapott, míg Skóciát 1-0-ra legyőzte, de nem jutott a nyolcaddöntőbe.

Marco Rossi, aki már magyar állampolgár, a támogatásért háláját fejezte ki és kijelentette, hogy az Európa-bajnokság tanulságainak levonása után megkezdi a felkészülést az őszi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre.

"Németországban megtörtént az Eb lezárása, amelyre a továbbjutásról való lecsúszás miatti csalódottságunk rányomta a bélyegét, de semmi drámai nem történt, és nem is volt kétséges, hogy a munkát folytatjuk. Számtalan nagyszerű eredményben volt részünk együtt, így nem is kérdés, hogy újabbak elérése a célunk - ahogy a szlogenünk is mondja: csak együtt"- fogalmazott Rossi.

Rossi 2018 nyara óta vezeti a magyar válogatottat. Vezetése alatt a csapat 1985 után először jutott ki egy nagy tornára, miután veretlenül végzett az Európa-bajnoki selejtezőcsoportja élén.

Az MLSZ és a szurkolók is bíznak benne, hogy a következő időszakban Rossi irányításával újabb sikereket ér el a magyar válogatott.

Főkép forrása:
MTI/Illyés Tibor

Hirdetés

További cikkek