Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Varga Barnabás orvosa szerint a lehető legjobban ment az orvosi beavatkozás

10perc.hu
2024. 06. 28.
Varga Barnabás orvosa szerint a lehető legjobban ment az orvosi beavatkozás

Az egy német lapnak nyilatkozó orvos szerint a Vargán történt beavatkozás nem is mehetett volna jobban.

A skótok elleni mérkőzés 68. percében súlyosan megsérült Varga Barnabást megvizsgáló orvos, Raymond Best, a német Bildnek nyilatkozott a beavatkozás részleteiről. Annak ellenére, hogy sok kritika érte az orvosi csapatot a késlekedés miatt, Best szerint az orvosi beavatkozás zökkenőmentesen és sikeresen zajlott - közölte a Telex.

A meccs után sokan kritizálták a mentőcsapatot, amiért látszólag tétováztak a pályára lépni, és csak Szoboszlai Dominikék közbelépésére indultak el a földön fekvő Varga Barnabáshoz. Zacher Gábor szerint az orvosi személyzet nagyot hibázott, míg az UEFA a Telex kérdésére azt közölte, hogy minden rendben zajlott le.

Raymond Best, aki a VfB Stuttgart csapatorvosaként is dolgozik, elmondta, hogy Szilas Ádám, a magyar válogatott orvosa jelezte neki, hogy rohannia kell a pályára. Az ilyenkor szokásos rutin vizsgálatokat végezték el először. „Amikor megérkezünk, először ellenőrizzük a játékos legfontosabb életfunkcióit, például a szívverését, a keringését és a légzését, hogy lássuk, van-e valamilyen probléma ezeken a területeken. Szerencsére nem ez volt a helyzet. Varga eszméleténél volt, reagált az ingerekre, még a lábait is mozgatta kicsit.”

Miután kiderült, hogy nincs életveszélyben, megvizsgálták Varga fejét és gerincét, majd egy speciális matracra helyezték. Varga mellett végig ott volt Szilas Ádám, hogy az orvosok tudjanak vele kommunikálni. „Miután sikerült stabilizálni Varga állapotát, a kórházba vittük, hogy kivizsgáljuk és felállítsuk a pontos diagnózist.” Best szerint a beavatkozás nyugodtan és koncentráltan zajlott, és szerinte ennél jobban nem is mehetett volna.

Varga Barnabás sérülése során több arccsontja is eltört. Azóta megműtötték, és a svájciak elleni gólt szerző magyar játékos jelenleg otthonában lábadozik.

Főkép forrása:
Hírmost (Facebook)
Címkék:
#Foci Eb

Hirdetés

További cikkek