Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Marco Rossi: Természetesen csalódottak vagyunk...

10perc.hu/MTI
2024. 06. 27.
Marco Rossi: Természetesen csalódottak vagyunk...

A magyar labdarúgó-válogatott számára véget ért a 2024-es Európa-bajnokság, miután a csoportkör után búcsúzott a versenytől.

Marco Rossi szövetségi kapitány nem rejtette véka alá csalódottságát a teljesítménnyel kapcsolatban:

 "Természetesen csalódottak vagyunk, mert az előző kontinensviadalhoz képest ugyan plusz egy pontot szereztünk, de ugyanúgy kiestünk a csoportkörben".

A csapatot két vereség és egy győzelem után búcsúztatta a torna, mely során a svájciaktól és a házigazda németektől is kikapott, de Skóciát sikerült legyőzni. Rossi úgy véli, hogy bár a csapat teljesítette a tőle telhetőt, sokat kell még fejlődni ahhoz, hogy versenyképesek legyenek a nemzetközi porondon.

"Az Eb alatt többen nem a legjobb állapotban érkeztek a tornára, ez is közrejátszott abban, hogy nem jutottunk tovább" 

- tette hozzá Rossi.

A szövetségi kapitány továbbá kiemelte, hogy Sallai Roland volt a csapat legjobb játékosa az Európa-bajnokságon, bár ez sem volt elegendő a továbbjutáshoz. Rossi szerint a jövőbeni sikerek érdekében javítani kell a csapat felkészülési és teljesítménybeli színvonalán.

A válogatott következő mérkőzése szeptemberben lesz a Nemzetek Ligájában, ahol Németország ellen lépnek pályára.

A nemzeti együttest szállító autóbusz 14.25-kor gördült ki a Weiler-Simmerbergben lévő hotelből, majd rendőri felvezetéssel nagyjából egyórás út vár rá a friedrichshafeni reptérre, ahonnan hazaindul a játékosokat és a szakmai stábot szállító, speciálisan feldíszített repülőgép.

A hazaindulás sokkal csendesebb volt, mint az érkezés, amikor a festői környezetben fekvő településen több százan gyűltek össze a magyar csapat fogadására. Ezúttal csupán három-négy, környéken dolgozó magyar érkezett a szálloda elé integetni és elbúcsúztatni a válogatottat, valamint a hotel személyzete vonult ki a bejárathoz elköszönni a vendégeiktől, akik majdnem három hétig élvezték a szeretetüket.

Főkép forrása:
MTI/Illyés Tibor

Hirdetés

További cikkek