Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Ennyit kap a magyar válogatott szerepléséért a Magyar Labdarúgó Szövetség

10perc.hu
2024. 06. 27.
Ennyit kap a magyar válogatott szerepléséért a Magyar Labdarúgó Szövetség

Az UEFA bevételeinek magassága miatt bőkezűen ad a magyar válogatottnak is.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) bevételei rekordmagasságon vannak, ami különösen érdekessé teszi, hogy a résztvevő csapatok, így a magyar válogatott is, mennyi pénzt kapnak a szereplésért - közölte a Telex.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) 9,25 millió eurót, azaz közel 4,1 milliárd forintot kapott a magyar válogatott Európa-bajnoki szerepléséért. Az összeg tartalmazza a kijutásért járó pénzt, valamint a skótok elleni győzelemért járó egymillió eurót. Az UEFA összesen 10,25 millió eurót utal át a hazai szövetségnek.

Az összegből a játékosok és a szakmai stáb egyharmada részesül, de a juttatásokat differenciáltan osztják el. Az eredményes mérkőzéseken szerzett játékperceket díjazzák, ezt előre egyeztették a játékosokkal, és ez a modell a németeknél is bevett gyakorlat. Ha a magyar válogatott elérte volna a nyolcaddöntőt, további 1,5 millió euró érkezett volna az UEFA-tól. A negyeddöntőért 2,5 millió, az elődöntőért további négy millió eurót kapott volna a csapat. Az Európa-bajnok csapat végül nyolc millió eurót kap, míg a döntő vesztesének félmillióval kevesebb jár.


Főkép forrása:
MLSZ - Magyar Labdarúgó Szövetség (Facebook)

Hirdetés

További cikkek