Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Zacher Gábor: "Óriásit hibáztak az orvosok Varga sérülésénél"

10perc.hu
2024. 06. 24.
Zacher Gábor: "Óriásit hibáztak az orvosok Varga sérülésénél"
Zacher Gábor szerint hatalmasat hibáztak az orvosok Varga Barnabás tegnap esti sérülésénél.

Zacher Gábor toxikológus szerint súlyos hibát követtek el az orvosok a Skócia-Magyarország Európa-bajnoki csoportmeccsen, amikor nem siettek azonnal a pályára Varga Barnabás sérülésének kezelésére. A szakértő, aki maga is gyakran dolgozik mentősként futballmérkőzéseken, úgy véli, hogy az orvosi stábnak azonnal be kellett volna avatkozniuk, függetlenül attól, hogy a játék folytatódott-e vagy sem - közölte a HVG.

"A német egészségügyi rendszer példáját említve, elkeseredve látom, hogy ilyen hibát követtek el. Ha nem életveszélyes a helyzet, érthető, hogy várniuk kell a csapatorvos jelzésére, de amikor valaki összeesik, akkor nincs mese, az orvosnak azonnal reagálnia kell. És lehet, hogy ilyenkor negyven métert is kell rohanni, hogy odaérjünk a játékoshoz. Ezzel párhuzamosan elindul a hordágycsapat, visznek magukkal szinte mindent, amit mi egy lakásra felvinnénk a rohamkocsiból. És ilyenkor nem számít, hogy éppen zajlik a játék. Ott vagyunk a beteg mellett, elkezdjük a munkát. Ilyenkor mi orvosok vagyunk, és tökmindegy, hogy ez épp egy stadion, százezer nézővel.”  - mondta Zacher.

Ahogyan mi is megírtuk, Varga Barnabás sérülése sorsdöntő pillanat volt a mérkőzés 69. percében, amikor fejsérülést szenvedett. A mentősök késlekedtek a segítségnyújtással, amíg végül Szoboszlai Dominik, a magyar válogatott csapatkapitánya sürgette őket a pályára. A játékost végül kórházba szállították, ahol többszörös arckoponyacsont-törést és agyrázkódást diagnosztizáltak nála. Ha minden jól megy, szerdán kiengedhetik, ám az Eb számára véget ért.

Főkép forrása:
Modern Elmék (Facebook)
Címkék:
#Foci Eb

További cikkek