Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Szoboszlai felszólította az UEFA-t, hogy változtassanak a protokollon

10perc.hu
2024. 06. 24.
Szoboszlai felszólította az UEFA-t, hogy változtassanak a protokollon

Szoboszlai szerint érthetetlen az a protokoll, ami szerint a vészhelyzeteket kezelik a mérkőzéseken.

Szoboszlai Dominik, a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya felháborodottan reagált Varga Barnabás sérülésére az UEFA Eb-meccsen. Barnabás súlyos arccsonttörése és agyrázkódása sürgős egészségügyi segítséget igényelt, ám az UEFA protokollja szerint a mentőágyas személyzet csak a bírói engedély után léphetett pályára. Szoboszlai saját kezébe vette a dolgokat, hogy minél gyorsabban segítséget hozhassanak társuknak.

"Ezt nem kívánom senkinek, az elsők között voltam, aki ott volt. Látni is elképesztő volt, kb. beleéegett a retinámba. Nem értem, hogy működött a protokoll, hogy a mentősök nem futhatnak, vagy a hordágyat nem lehet behozni. Nem tudom, hogy működik a protokoll, de ha valaki azonnali egészségügyi segítségre szorul, szerintem nem fér bele, hogy az orvosok sétálnak. Nem az én döntésem, de valamin változtatni kell. Például a mentőággyal is kivártak, hogy a bíró megadja a jelet, hogy bejöhetnek-e a pályára. Ilyen esetekben, mint ami Barnával történt, a másodpercek rengeteget számíthatnak"- nyilatkozta Szoboszlai, amit a sportal.hu és a sport365.hu közölt. 

Marco Rossi csapata 1-0-ra nyert Skócia ellen Csoboth Kevin 100. percben lőtt góljával és így még van esélye továbbjutni az Európa-bajnokságon, viszont ahhoz még több mérkőzésnek is jól kell alakulnia.

Varga Barnabás sérüléséről korábban itt írtunk.


Főkép forrása:
MTI/Koszticsák Szilárd
Címkék:
#Foci Eb

További cikkek