Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Rekordszámú magyar igényelt konzuli védelmet a németországi mérkőzés előtt

10perc.hu
2024. 06. 19.
Rekordszámú magyar igényelt konzuli védelmet a németországi mérkőzés előtt

Ennyien még soha nem igényeltek konzuli védelmet Magyarországon egy futballmérkőzés előtt.

A német-magyar labdarúgó-Európa-bajnokság csoportmérkőzése előtt rekordot döntött a konzuli védelemre regisztrált magyar szurkolók száma. Szijjártó Péter tájékoztatása szerint a Stuttgartban megrendezett mérkőzésre 2282 magyar drukker regisztrált konzuli védelemre, ami közel háromszorosa a Svájc elleni mérkőzés előtti számnak. Ez a valaha mért legmagasabb szám futballmérkőzés előtt - közölte a Telex.

Stuttgartban a magyar szurkolókat megerősített konzuli jelenlét várja, ugyanis több mint tízezer jegy került magyar állampolgárokhoz szervezett módon. A minisztérium arra számít, hogy a stadionban ennél jóval több magyar szurkoló lesz jelen. A városban tizenegy magyar konzul segíti majd a szurkolókat, a repülőtéren, a vasútállomáson, a szurkolói zónában és a stadionnál is jelen lesznek.

„A mobil konzuli irodánk a mai napra is kitelepült, a szurkolói zónában természetesen. 14 órakor indul a szurkolói vonulás, három évvel ezelőtt a rendőrök Németországban ezt nem engedélyezték, de most erre is lehetőség van” – mondta Szijjártó Péter.

Korábban a magyar válogatott kapusa, Gulácsi Péter is kifejezte, hogy a mérkőzés egy idegenbeli meccsel fog felérni a házigazda németek számára, mivel olyan sok magyar szurkoló lesz a stuttgarti stadionban.

Szijjártó Péter hozzátette, hogy a Svájc elleni meccs során csak egy komolyabb rendőrségi ügy volt pirotechnikai eszközök használata miatt. Felhívta a magyar szurkolók figyelmét, hogy ilyen eszközöket ne használjanak, mivel azokat a német hatóságok szigorúan tiltják. "A hatóságok sokkal rugalmasabbak, ezért reméljük, hogy a mai mérkőzés kevesebb kellemetlenséggel jár majd, mint a három esztendővel ezelőtti” – tette hozzá Szijjártó, utalva ezzel a 2021-es müncheni meccsre, amikor 18 magyart állítottak elő a helyi hatóságok.


Főkép forrása:
Jorge Franganillo/Flickr

További cikkek