Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Így fog kinézni az EB hivatalos labdája

10perc.hu
2024. 06. 13.
Így fog kinézni az EB hivatalos labdája

Az Euróba-bajnokság hivatalos labdáját, amit rengeteg különleges jeggyel ruháztak fel, bárki megvásárolhatja.

A 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság hivatalos labdája, a „Futballszerelem”, különleges technológiával és környezettudatos anyagokkal készült. A labdát Philipp Lahm tornaigazgató és Manuel Neuer világbajnok kapus mutatták be Berlinben - közölte a KreatívOnline.

Az újrahasznosított poliészterből és vízbázisú festékkel készült labda az első az Eb történetében, amelybe a videobíró döntését segítő szenzort építettek. Az Adidas Connected Ball technológiának köszönhetően a labda mozgását és helyzetét eddig soha nem látott részletességgel követhetjük nyomon, ami nagy segítséget nyújt az UEFA videóbíró-asszisztenseinek.

A labda színes elemei a résztvevő nemzetek sokszínűségét ünneplik, és a torna stadionjainak ábrázolása is megtalálható rajta, városok neveivel ellátva. A 10 rendező város mindegyike 900 labdát kapott az Adidas-tól, melyeket a helyi iskoláknak osztanak szét. A Fussballliebe normál méretű másolata nagyjából 10 ezer, az eredeti labda pedig körülbelül 45 ezer forintért kapható Magyarországon.


Főkép forrása:
Northfoto
Címkék:
#Foci Eb

Hirdetés

További cikkek