392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Megerősítették a labdarúgó Bajnokok Ligája párizsi negyeddöntőjének biztonsági intézkedéseit

10perc/MTI
2024. 04. 10.
Megerősítették a labdarúgó Bajnokok Ligája párizsi negyeddöntőjének biztonsági intézkedéseit

Terrorfenyegetés miatt volt szükséges az intézkedés.

Jelentősen megerősítették a biztonsági intézkedéseket Párizsban a Paris Saint-Germain - FC Barcelona szerdai mérkőzése előtt, miután az Iszlám Állam dzsihadista csoport "egyértelmű fenyegetést" küldött a Bajnokok Ligája negyeddöntőjére - jelentette be kedden Gérald Darmanin francia belügyminiszter.

"A rendőrségi prefektus, akivel ma kora reggel egyeztettem, jelentősen megerősítette a biztonsági intézkedéseket" - mondta a tárcavezető egy sajtótájékoztatón, utalva az Iszlám Állam "nyilvánosan közzétett egyértelmű fenyegetésére". Az Iszlám Állam az egyik kommunikációs ügynökségén keresztül megfenyegette a Bajnokok Ligája negyeddöntőit, nem konkrétan Franciaországban" - idézett az AFP francia hírügynökség egy belügyi forrást.

"Ma reggel megkértem a belbiztonsági főigazgatót, hogy továbbítsa a birtokunkban lévő információkat a negyeddöntőnek otthont adó többi ország többi szolgálatának" - mondta Darmanin. A Belbiztonsági Főigazgatóság (DGSI) "különösen keményen dolgozik azon, hogy megelőző, vagy szükség esetén segítő információkkal szolgáljon" - tette hozzá.

Az Iszlám Állam "felelős a legutóbbi nyolc franciaországi támadásért" - emlékeztetett a belügyminiszter, miközben azt szorgalmazta, hogy "ne dőljünk be annak, amire a terroristapropaganda törekszik, azaz ne próbáljunk mindenhol félelmet és terrort kelteni".


 


Főkép forrása:
Zakarie Faibis/Wikimedia Commons

További cikkek