392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Történelmi mérkőzés vár Szoboszlaiékra a Puskásban

10perc.hu
2024. 03. 26.
Történelmi mérkőzés vár Szoboszlaiékra a Puskásban

A magyar labdarúgó-válogatott ma este a Puskás Arénában méri össze tudását a koszovói csapattal.

Ez lesz az első alkalom, hogy a két válogatott egymás ellen játszik. A találkozót 19 órakor rendezik, és a Hirado.hu, az M4 Sport és a Kossuth Rádió élőben közvetíti - írja a Híradó.

A magyarok esélyesei egyértelműek, hiszen Marco Rossi szövetségi kapitány tanítványai 13 mérkőzés óta veretlenek. Ennél hosszabb veretlenségi sorozatra legutóbb az Aranycsapat volt képes.

A koszovói válogatott 2016 óta tagja az UEFA-nak, de még nem jutott ki egyetlen nagy tornára sem. Legnagyobb sikerük, hogy a Nemzetek Ligája D divíziójából feljutottak a C divízióba.

Bár a magyarok papíron esélyesebbek, a koszovóiak keretében is vannak remek labdarúgók, akik az olasz, a spanyol, vagy éppen a német élvonalban szerepelnek. A rivális szövetségi kapitánya, Franco Foda szintén ismert szakember, aki osztrák bajnok és kupagyőztes volt a Sturm Graznál, illetve négy éven át vezette az osztrák válogatottat is.

Marco Rossi számára biztosan különleges mérkőzés lesz a keddi, hiszen 61. összecsapásával utoléri az örökrangsor harmadik helyén Mészöly Kálmánt.

A magyar szövetségi kapitány a hétfői sajtótájékoztatóján elmondta: "Tudom, hogy a magyarok szívében milyen helyet és tiszteletet vívott ki Mészöly Kálmán. Hatalmas megtiszteltetés harmadiknak lenni Baróti Lajos és Sebes Gusztáv mögött, akik a magyar futball legnagyobb legendái közé tartoznak. Nem hasonlítanám magamat hozzájuk, de hatalmas dolog, hogy megközelítem őket a mérkőzések számában."

Főkép forrása:
Nigel Keene / DPPI Media

További cikkek