388.98 Ft

363.60 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

12 év után újra olimpia? A magyar férfi kézilabda-válogatott álma karnyújtásnyira van

10perc.hu
2024. 03. 14.
12 év után újra olimpia? A magyar férfi kézilabda-válogatott álma karnyújtásnyira van

A magyar férfi kézilabda-válogatott 12 év után újra kijuthat az olimpiára. Chema Rodríguez csapata hazai pályán vívhatja ki a párizsi repülőjegyet Tunézia, Norvégia és Portugália ellen.

A magyar kézilabda-válogatott legutóbb 2012-ben, Londonban szerepelt az olimpián. Azóta eltelt 12 év, és a csapat most ismét karnyújtásnyira van az olimpiai álomtól. Chema Rodríguez szövetségi kapitány irányítása alatt a válogatott kiváló ütemben fejlődik, és a 2023-as világbajnokságon elért 8. helyezés, a januári Európa-bajnokságon elért történelmi 5. hely is ezt bizonyítja.

A magyar válogatott március 14-től 17-ig a Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnokban vívja olimpiai selejtező mérkőzéseit. A négyes csoportból az első két helyezett jut ki Párizsba. A magyar válogatott ellenfelei Tunézia, Norvégia és Portugália lesznek - írja az M4 Sport.

A magyar válogatottnak esélye van a továbbjutásra . A csapat hazai pályán játszik, és Chema Rodríguez szövetségi kapitánynak is van tapasztalata az olimpiai selejtezőkkel kapcsolatban. A magyar válogatott szurkolóinak támogatása is nagy segítség lehet a csapatnak.

Főkép forrása:
Freepik

További cikkek