387.60 Ft

357.43 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Nemzetek Ligája sorsolás: Izgalmas ellenfelek várnak a magyar válogatottra

10perc.hu
2024. 02. 07.
Nemzetek Ligája sorsolás: Izgalmas ellenfelek várnak a magyar válogatottra

A mieink a legerősebb, A divízió második kalapjában várják a párizsi eseményt, Marco Rossi szövetségi kapitány együttese az előző kiírásban nyolcadik helyen zárt.

A magyar labdarúgó-válogatott csütörtökön 18 órától megtudja, kikkel méri össze erejét a 2024/25-ös Nemzetek Ligájában. A sorsoláson az A divízió második kalapjában szerepel Marco Rossi szövetségi kapitány csapata, így Spanyolországgal, Horvátországgal, Olaszországgal, Hollandiával, Svájccal, Németországgal, Lengyelországgal, Franciaországgal, Izraellel, Bosznia-Hercegovinával, Szerbiával és Skóciával kerülhet össze.

A 2026-os vb-re nem lehet kijutni a Nemzetek Ligájából, de az NL-lel közvetetten mégis megkezdődik az európai selejtezősorozat

A 2025-ben sorra kerülő vb-selejtezőkön a 12 csoport győztese kijut majd a vb-re, míg a másodikok pótselejtezőt játszhatnak. Utóbbiakhoz csatlakozik az NL-ből a négy legjobb olyan csoportgyőztes, amelyik vb-selejtezőkön nem végzett a legjobb kettő között. Ez azt jelenti, hogy a Magyarországot is magában foglaló A divízió csoportgyőztesei mindenképpen legalább a pótselejtezőben érdekeltek lesznek.

A Nemzetek Ligája A divíziójának kalapjai:

1. kalap: Spanyolország, Horvátország, Olaszország, Hollandia
2. kalap: Dánia, Portugália, Belgium, MAGYARORSZÁG
3. kalap: Svájc, Németország, Lengyelország, Franciaország
4. kalap: Izrael, Bosznia-Hercegovina, Szerbia, Skócia

A sorsolást az M4 Sport élőben közvetíti.

Főkép forrása:
DPPI Media, Ettore Griffoni

További cikkek