Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Eldőlt! Szeptember elején tér vissza az uszodák világába Milák Kristóf

10perc.hu
2023. 08. 03.
Eldőlt! Szeptember elején tér vissza az uszodák világába Milák Kristóf

A jövőjével kapcsolatban a világklasszis úszó elmondta, három, négy vagy öt olimpiai bajnoki cím van összességében a fejében.

Nem akarta befejezni az úszást, de mindenképpen szüksége van a feltöltődésre Milák Kristófnak, aki június közepén jelentette be, hogy nem indul a fukuokai világbajnokságon, amely vasárnap fejeződött be. A 200 méter pillangó olimpiai bajnoka és világcsúcstartója a MOL Pályán kívül című podcastjében beszélt jövőbeni terveiről.

"Jelenleg megpróbálok minden felelősséggel járó dolgot kizárni az életemből, és csak szeretném megélni a pillanatokat, a felfedezés hajt. Untat és feszélyez az egy helyben ülés. Szeretnék egy kicsit magamra koncentrálni, és élvezni azokat a dolgokat, amik érdekelnek, például a gasztronómia" - jellemezte jelenlegi helyzetét a 23 éves Milák.

Tavaly a Duna Arénában rendezett világbajnokságon saját világcsúcsát felülmúlva védte meg címét 200 méter pillangón, és 100 méteren sem talált legyőzőre.


A tavalyi, budapesti világbajnokságon egyaránt aranyat nyert a 100 és 200 méteres pillangón    Fotó: MTI/Illyés Tibor


"A csúcson mindenki magányos, küzdöttél valamiért, aminek a velejárója, hogy egyedül maradsz. Nagyon nehéz időszakot éltem meg, de nem akartam teljesen abbahagyni az úszást, a mai napig imádom a közeget és továbbra is a versengés éltet" - fogalmazott Milák.

A jövőjével kapcsolatban elmondta, három, négy vagy öt olimpiai bajnoki cím van összességében a fejében. Edzője, Virth Balázs a folytatásról szólva az SzPress hírszolgálatnak azt mondta, korábbi megállapodásuk értelmében szeptember 4-én várja a Duna Arénában az olimpiai bajnokot, ekkor egyeztetnek a jövőről.

Főkép forrása:
MTI/Illyés Tibor

További cikkek