Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

F1 Magyar Nagydíj: 2032-ig tartó szerződéshosszabbításban reménykedik a magyar állam

10perc.hu
2023. 07. 17.
F1 Magyar Nagydíj: 2032-ig tartó szerződéshosszabbításban reménykedik a magyar állam

Teljes teltház lesz a hétvégén a Hungaroringen, ugyanis minden jegy elkelt, ezért bevételi csúcsra számítanak a szervezők.

A hétvégén rendezik a Hungaroringen a 38. Magyar Nagydíjat, ami a második leghosszabb aktív sorozat a megrendezett futamok szempontjából a Forma-1 tekintetében. A vasárnapi futam napjára több mint 100 ezer jegy már elővételben elkelt, azaz a szervezők teltházra és bevételi csúcsra számítanak.

Azonban nemcsak a pályán, hanem a színfalak mögött is kemény küzdelem várható. Ugyanis a tárgyalások már hónapok óta zajlanak a Forma-1-es Magyar Nagydíj jövőjét illetően. Könnyen elképzelhető, hogy a mostani versenyhétvége során már a szerződéshosszabbításról is lesz lehetőség beszámolni. Mint azt Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár elmondta, ennek a céldátuma 2032, akár egy további ötéves opcióval.

„Nem titok, az elsődleges feltétel ennek a megvalósulásához a korábban bejelentett fejlesztések határidőre történő végrehajtása" - fogalmazott Schmidt Ádám. Jelenleg Bahrein rendelkezik a leghosszabb szerződéssel, ami 2036-ig szól. Ausztrália 2035-ig, Katar 2032-ig szóló megállapodást kötött, Európában a Hungaroring rendelkezne a leghosszabb távú szerződéssel.


Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár és Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója is bízik a szerződés meghosszabbításában      Fotó: MTI/Illyés Tibor


Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója bejelentette, a pályán elkezdődtek a felújítási munkálatok, a közművek a jövő év elejére teljes egészében megújulnak, de a bejárat korszerűsítése is zajlik már, ami jól jelzi, hogy a Hungaroring 38 év után megújul.

„A Liberty Media kemény feltételeket támaszt, amelyeknek igyekszünk megfelelni. A 2026-os futamra a főépületnek és a célegyenesben elhelyezkedő főlelátónak meg kell újulnia, ugyanakkor nehéz lesz úgy építkezni, hogy a 2024-es és a 2025-ös verseny is gond nélkül lebonyolítható legyen. Valószínű, hogy a jövőben csak hat európai futam marad majd a Forma-1-es versenynaptárban, ebbe a Hungaroring szeretne beletartozni" - közölte az elnök-vezérigazgató.

Főkép forrása:
Hungaroring

További cikkek