Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

BL-selejtező: még a labda is zokogott a Ferencváros játékát látva

10perc.hu
2023. 07. 11.
BL-selejtező: még a labda is zokogott a Ferencváros játékát látva

A Fradi 0-0-s döntetlent játszott a feröeri KÍ Klaksvík vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójának első mérkőzésén.

Ha valami pozitívumot keresünk a Ferencváros idei első Bajnokok Ligája meccsében, akkor maximum arra juthatunk, hogy az előző idényben az Európa-liga nyolcaddöntőjéig menetelő zöld-fehérek tavaly a kazah Tobol vendégeként is gól nélküli döntetlennel rajtoltak, aztán hova jutottak... Ugyanis a csapat játékát látva maximum ebben bízhatunk.

Gondoljunk csak bele: a magyar bajnok örülhetett jobban a gól nélküli döntetlennek a szünetben, mert a feröeri beadások egyike után a keresztlécen csattant a labda, míg Dibusznak kétszer is bravúrral kellett védenie. A cserék sem segítettek az idény eleji formát mutató Ferencváros játékán, amelyet a műfű és a szűk pálya is hátráltatott.

Maradt a 0-0, s ez a dupla nulla tökéletesen mutatja a Fradi teljesítményét. A visszavágóra jövő szerdán 18 órától kerül sor a Groupama Arénában. A párharc győztese a svéd BK Häcken és a walesi The New Saints továbbjutójával találkozik, míg a vesztese átkerül a Konferencia-ligába, ahol az ír Shamrock Rovers és az izlandi Breidablik alulmaradója vár rá.

Bízzunk abban, hogy nemcsak a NATO-bővítése miatt lesz magyar-svéd összecsapás…


Varga Barnabás legalább a helyzetekig eljutott, a tavalyi gólkirály viszont nem talált be a feröeri kapuba     Fotó: fradi.hu


Bajnokok Ligája, selejtező, 1. forduló, első mérkőzés

KÍ Klaksvík (feröeri)-Ferencvárosi TC 0-0

Klaksvík, 3500 néző. Jv.: Juri Frischer (észt)

KÍ Klaksvík: Johansson - Petersen, Vatnsdal, Forren - Joensen, Andreasen, Pavlovic (Danielsen, 55.), Da Silva - Fredriksberg, Kassi (Gussias, 88.), Kronberg (Mikkelsen, 78.).

Ferencvárosi TC: Dibusz - Botka, Mmaee, Cisse, Civic - Baráth, Zachariassen (Makreckis, 92.), Esiti (Sigér, 73.) - Marquinhos (Owusu, 67.), Varga B., Traore (Lisztes, 67.).

Főkép forrása:
fradi.hu

További cikkek