Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Wimbledon: Gálfi Dalma és Fucsovics Márton hihetetlen menetelése

10perc.hu
2023. 07. 07.
Wimbledon: Gálfi Dalma és Fucsovics Márton hihetetlen menetelése

Két korábbi junior wimbledoni bajnok bejutott a harmadik fordulóba, ahol Gálfi a 21. helyen kiemelt orosz Jekatyerina Alekszandrova, míg Fucsovics a 3. kiemelt orosz Danyiil Medvegyev ellen folytatja.

Úgy tűnik, az idei év ismételten a magyarok lehet Wimbledonban. Két korábbi junior wimbledoni bajnokunk, Gálfi Dalma és Fucsovics Márton bejutott a harmadik fordulóba, utóbbi a 2021-es viadalon egészen a negyeddöntőig menetelt.

A világranglista 126. helyezettje, Gálfi Dalma a német Jule Niemeierrel szállt szembe, aki tavaly a negyeddöntőig menetelt Wimbledonban. Gálfi hatalmas meccsen 4:6, 7:6 (7-5), 6:1-re győzött 2 óra 25 perc alatt. Következő ellenfele a 21. helyen kiemelt orosz Jekatyerina Alekszandrova lesz, a tét immár a nyolcaddöntő.


Fucsovics újfent kétnapos csatát nyert meg   Fotó: Facebook/Fucsovics Márton


A világranglista 67. helyezettje, Fucsovics Márton újfent kétnapos csatára kényszerült – a nyitókörben a 28. helyen kiemelt holland Tallon Griekspoor ellen nyert –, ám ezúttal is nyert: 7:6 (7-2), 6:3, 4:6, 6:4-re győzött 3 óra 38 perces csatában az amerikai Marcos Gironnal szemben. Nem lesz könnyű dolga a harmadik fordulóban, ugyanis a volt világelső, orosz Danyiil Medvegyev vár rá.

Főkép forrása:
Facebook/Dalma Gálfi

További cikkek