393.25 Ft

363.68 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Szenzáció! Dacia a Dakaron – a kormánynál Sebastien Loeb

10perc.hu
2023. 07. 04.

A román autógyártó 2025-től a világ legnehezebb tereprali versenyein fog elindulni.

A Dacia bejelentette, hogy 2025-től csatlakozik a Dakar-ralit is magában foglaló Tereprali Világbajnoksághoz a brit Prodrive csapat partnereként. A márka gyártóként fog részt venni a csúcsot jelentő T1+ kategóriában, ahol többek között a Toyotával és az Audival kell majd megküzdenie az abszolút győzelemért – írta meg az Origo.

Manapság a Prodrive csapat Hunter nevű versenyautója az egyik leggyorsabb autó a mezőnyben, az idei versenyen például a második lett vele Sébastien Loeb, és a legtöbb szakaszgyőzelmet is a francia zsebelte be. Nem véletlen, hogy a kilencszeres rali világbajnok lesz a Dacia programjának első számú versenyzője is, a másik autót pedig egy spanyol hölgy, az Extreme E-ben már bizonyított Cristina Gutiérrez Herrero fogja vezetni.


A Dacia versenyzói: Sebastien Loeb és Cristina Gutiérrez Herrero        Fotó: Dacia


 A Dacia-Prodrive szövetség arra enged következtetni, hogy az alakulat a Hunter módosított változatát fogja használni, vélhetően a műanyag karosszéria a 2024-ben érkező Bigster szabadidő-autóra fog hasonlítani. Szintetikus üzemanyaggal megy majd az autó, az első prototípusok tesztelését a 2024-es szezonban tervezik.

Főkép forrása:
Dacia

További cikkek