Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Csillagos ötös! Zsinórban ötödik bajnoki címét szerezte meg a Fradi

10perc.hu
2023. 05. 06.
Csillagos ötös! Zsinórban ötödik bajnoki címét szerezte meg a Fradi

Az FTC klubrekordot állított be sorozatban ötödik elsőségével, erre ugyanis korábban csak egyszer, még 1909 és 1913 között volt képes.

A Ferencváros megnyerte sorozatban az ötödik, összességében pedig a 34. bajnoki címét, mivel legfőbb üldözője, a második Kecskemét 1-0-ra kikapott a bennmaradásért küzdő Budapest Honvéd vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.

A lila-fehérek ugyan pontszámban még utolérhetik az éllovas Ferencvárost, azonban megelőzni már semmiképpen sem tudják, mert a zöld-fehéreknek öttel több győzelmük van. Az FTC klubrekordot állított be sorozatban ötödik elsőségével – legutóbb ez a bravúr 48 évvel ezelőtt az ősi rivális Újpestnek jött össze –, erre ugyanis korábban csak egyszer, még 1909 és 1913 között volt képes.

Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója kuriózumnak nevezte, hogy a labdarúgócsapat sorozatban ötödször nyerte meg az OTP Bank Ligát. "Jobb úgy ünnepelni a bajnoki címet, ha a pályán nyer a csapat, de nagy az öröm, mert megdolgoztunk ezért a sikerért" - mondta az M1 aktuális csatornának a sportvezető.

Orosz Pál hozzátette, a biztos első hely tudatában is százszázalékosan odateszi majd magát a Ferencváros a szombati mérkőzésén, amelyen a Kisvárda lesz a vendége a Groupama Arénában. Ahogy fogalmazott, "nem alibi, hanem igazi fieszta hangulat" lesz a remélt siker után.


Sztanyiszlav Csercseszov szerint a hétfői derbin aratott siker nagy lökést adhat a csapatnak a hátralévő meccsekre      Fotó: fradi.hu


"Szeretnénk elérni a Bajnokok Ligája-csoportkört. Ez a kimondott cél, de akkor sem esünk kétségbe, ha Európa-liga csoportkör jön össze megint" - mondta a következő idénnyel kapcsolatban Orosz Pál, aki nem titkolta, nagyon büszke arra, hogy a zöld-fehérek végre megélték a kupatavaszt.

A Ferencváros vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov szerint a hétfői derbin aratott siker nagy lökést adhat a csapatnak a hátralévő meccsekre, szerinte az ott mutatott játékkal eredményesek lehetnek a Kisvárda ellen is.

„Úgy készültünk, hogy a Kisvárda ellen eldőlhet a bajnoki cím, de ez már korábban megtörtént. Csak bátorítani tudom a szurkolóinkat, hogy minél többen legyenek a stadionban szombat este, mert mi velük szeretnénk megünnepelni a mérkőzés végén a Ferencváros 34. bajnoki elsőségét" - fogalmazott az orosz szakember.

Főkép forrása:
fradi.hu

További cikkek