390.20 Ft

359.43 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Felfüggesztették Lionel Messi játékjogát! Még edzésre sem járhat

10perc.hu
2023. 05. 03.

A hétszeres aranylabdás legközelebb csak május 21-én, az Auxerre elleni mérkőzésen léphet újra pályára, addig fizetést sem kap.

Lionel Messi hétfő reggel Szaúd-Arábiába utazott, emiatt nem jelent meg a PSG edzésén. Az Index cikke szerint az argentin világklasszis erre nem kért és nem is kapott engedélyt. Ráadásul a klubon belül is kiverte a biztosítékot Messi, a játékosok is találgatni kezdtek, hogy hol lehet, majd a vezetőség is feszült telefonálgatásba kezdett.

Az öltözőben rögtön az lett a téma a hírek szerint, hogyan kezeli majd a klub Messi kihágását. A világbajnok argentin futballista ugyanis szerződésben áll Szaúd-Arábia turisztikai hivatalával, az arab ország turizmusának egyik nagykövete immár egy éve.

Messi Rijádba utazásának hírére az Egyesült Államokban tartózkodó Nasszer al-Kelaifi klubelnök kezébe vette az irányítást, és a francia sajtó szerint kemény szankciót készített elő. A klub két hétre eltiltotta Messit minden tevékenységtől, azaz edzésre sem mehet, és ki kell hagynia a Troyes és az Ajaccio elleni bajnokikat. Ráadásul fizetést sem kap ebben a két hétben.

A 35 éves klasszis szinte biztosra vehető, hogy szerződése lejártával elhagyja Párizst, a találgatások pedig már elindultak, hogy hová igazol. A hírek szerint már-már felfoghatatlan ajánlatot kapott Szaúd-Arábiából, de a szurkolók nagyon szeretnék, ha visszatérne korábbi sikerei helyszínére, Barcelonába.

Főkép forrása:
DPPI Media/Jean Catuffe

További cikkek