390.68 Ft

364.51 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Itt valami nagyon nem működik! Újabb világklasszis hagyja el Magyarországot

10perc.hu
2023. 04. 18.
Itt valami nagyon nem működik! Újabb világklasszis hagyja el Magyarországot

A női birkózó-válogatottunk egyik vezéregyénisége, Németh Zsanett már nem is indul a zágrábi Európa-bajnokságon, bolgár színekben folytatja a versenyzést.

Most már nem az első világklasszis magyar sportoló dönt úgy, hogy végleg hátat fordít Magyarországnak, és új hazát választ magának. A sakkozó Rapport Richárd és a rövidpályás gyorskorcsolyázó Liu-fivérek után a női birkózó-válogatottunk egyik vezéregyénisége, Németh Zsanett is címercsere mellett döntött, és már nem is indul a zágrábi Európa-bajnokságon.

A 29 éves Németh Zsanett - aki a 2017-es újvidéki Eb-n ezüst-, rá két évre Bukarestben bronzérmet szerzett - hátat fordított Magyarországnak. Már tavaly sem lépett szőnyegre a hazai versenyeken, és immár végleg országot váltott, bolgár színekben folytatja a pályafutását – írta a Metropol.

A sportoló megerősítette, a jövőben valóban bolgár színekben óhajt versenyezni. Ezt a szándékát nem rejtette véka alá, ugyanis a magyar szövetségnek is jelezte elhatározását, már hetekkel ezelőtt bejelentette, nem kíván többé magyar színekben versenyezni. Döntését egyelőre nem indokolta.

Főkép forrása:
Facebook/UTE

További cikkek