Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Magyar versenyző a legendás Le Mans-i 24 óráson! Ma kezdi idei első vb-futamát Kovács Bálint

10perc.hu
2023. 04. 13.
Magyar versenyző a legendás Le Mans-i 24 óráson! Ma kezdi idei első vb-futamát Kovács Bálint

A H-Moto Team pilótája a szlovák Maco Racing Team versenyzőjeként ott lesz a rajtrácson az április 15-én rajtoló EWC vb-futamon.

Befejeződött a felkészülés Kovács Bálint számára az idei Endurance-világbajnokságra, hiszen ezen a hétvégén elkezdődik a 2023-as Endurance-világbajnokság. A H-Moto Team versenyzője a Maco Racing Team állandó versenyzőjeként az EWC valamennyi európai futamán rajthoz áll a Superbike kategóriában.

Bálint már több teszten van túl idén a szlovák csapattal és a Yamaha motorjával. Egyrészt hetekkel ezelőtt hat napon keresztül tesztelhetett Spanyolországban a H-Moto Team versenyzője, másrészt pár napja az április 15-16-án megrendezendő Le Mans-i 24 órás vb-futam hivatalos tesztjén vett részt a Maco Racing Teammel. A hét elején privát edzéseken vettek részt, ahol már együtt volt a három fős csapat: Bálinton kívül Enzo Boulom és Anthony West ül a Yamahán. Az idei első vb-futam helyszínén sok hasznos információt gyűjtöttek, ahol főleg a vizes beállításokat tekintve léptek sokat előre.


A 21 éves motoros harmadik alkalommal áll rajthoz a legendás 24 órás vb-futamon    Fotó: H-Moto Team


„Meglehetősen kaotikus volt az időjárás a verseny előtti utolsó nem hivatalos gyakorláson. Délelőtt elsősorban a versenymotor bejáratása volt a feladatunk, ahol mindhárman körülbelül öt-öt gyors kört tehettünk meg. Délután akartuk a száraz beállításokat kipróbálni, ám ahogy a pályára gurultunk, azonnal leszakadt az ég. Azonnal váltottunk, így végig a vizes beállításokkal foglalkoztunk, és ezen a téren rengeteget léptünk előre. Felkészültünk, jöhet a nagy száguldás. Innentől kezdve éles lesz minden egyes méterünk, amit a pályán megteszünk. Őszintén remélem, sikerül újra egy remek eredményt elérnünk” – fogalmazott Kovács Bálint.

A 21 éves motoros harmadik alkalommal áll rajthoz a legendás 24 órás vb-futamon. Csütörtökön egy szabadedzés mellett 17 órától rendezik az első időmérőt, majd este fél kilenctől az éjszakai gyakorlás következik. Pénteken 11.50-től rendezik a második időmérőt, majd szombaton a délelőtti bemelegítő edzés után 15 órakor elrajtol az idei első EWC vb-futam.

Főkép forrása:
H-Moto Team

További cikkek