391.64 Ft

365.34 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

F1: Alonso megállíthatatlan! Eddig Melbourne-ben is szárnyal a kétszeres világbajnok

10perc.hu
2023. 03. 31.
F1: Alonso megállíthatatlan! Eddig Melbourne-ben is szárnyal a kétszeres világbajnok

Az Aston Martin spanyol versenyzője megnyerte a második szabadedzést a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj pénteki napján, ám továbbra is óvatos a győzelmi esélyeit illetően.

Két futamot követően egyelőre kétségkívül Fernando Alonso és az Aston Martin a 2023-as szezon nagy felfedezettje, ha egyáltalán lehet ilyet írni egy 41 éves, kétszeres világbajnokkal és csapatával kapcsolatban. Ugyanis a silverstone-i alakulat egyértelműen a második helyre lépett az erősorrendben, míg Alonso Bahreinben és Szaúd-Arábiában is dobogóra állhatott.

A kétszeres világbajnok F1-es pályafutásának 100. dobogós eredményét produkálta Dzsiddában legutóbb – mindössze hatodik versenyzőként sikerült elérnie ezt a mérföldkövet –, ám egyelőre azzal foglalkozik ünneplés helyett, hogy Melbourne-ben, az Ausztrál Nagydíjon is erős hétvégét zárjon a csapatával.

Nos, erre minden esélye megvan, hiszen Alonso az első szabadedzést negyedikként zárta – azt a címvédő, szintén kétszeres világbajnok Max Verstappen nyerte –, a második gyakorláson viszont fél másodpercet javított a köridején, mellyel a leggyorsabbnak bizonyult. Igaz, az eső jelentős mértékben befolyásolta a tréninget, de a pálya mindenki számára egyformán volt vizes.


Fernando Alonso és az Aston Martin a 2023-as szezon nagy felfedezettje     Fotó: DPPI Media/Xavi Bonilla


„Várnunk kell még azzal, hogy valóság legyen abból, hogy mi minden futamon immár dobogóesélyesek vagyunk. Jelenleg természetesen nagyon elégedettek vagyunk az autó teljesítményével, ami jobb is volt annál, mint amire számítottunk, de Bakutól és Imolától kezdve a többiek is sok változtatást eszközölnek, ez pedig a versenyképességet is nagy mértékben befolyásolhatja” – mondta a spanyol.

Folytatás magyar idő szerint szombat hajnalban a harmadik szabadedzéssel, majd 7 órától az időmérő edzés, vasárnap 7 órakor pedig a futam következik. Nagy kérdés, vajon folytatódik-e az idei Alonso-show.

Főkép forrása:
DPPI Media/Xavi Bonilla

További cikkek