391.64 Ft

365.34 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Eb-selejtező: magyar focisuli a Puskás Arénában, 45 perc alatt kiütöttük Bulgáriát

10perc.hu
2023. 03. 27.
Eb-selejtező: magyar focisuli a Puskás Arénában, 45 perc alatt kiütöttük Bulgáriát

A magyar labdarúgó-válogatott a vendég bolgár csapat felett aratott könnyed, 3-0-s győzelemmel kezdte az Európa-bajnoki selejtezősorozatot.

Kezdjük a lényeggel: a magyarok napra pontosan negyven év után kezdték ismét győzelemmel az Eb-selejtezőket, illetve hazai pályán 48 esztendő után múlták felül újra Bulgáriát. Ráadásul Marco Rossi szövetségi kapitány együttese olyan játékkal diadalmaskodott, ami igencsak bíztató lehet a jövőre nézve.

A csapatok kivonulásakor a hazai szurkolótábor állandó támogatásáról biztosította a magyar válogatottat, ugyanis olyan koreográfiával fogadta kedvenceit, hogy az egyik kapu mögötti lelátón a 12-es szám rajzolódott ki azzal a szöveggel, hogy "együtt az újabb európai kalandozásért!"

A válogatott válaszul pazar első félidőt produkált. A csapat már a hetedik percben vezetést szerzett Vécsei Bálint góljával, az előnyt a csapatkapitány Szoboszlai Dominik duplázta meg egy fantasztikus szabadrúgásból, míg a szünet előtt Ádám Martin jószerivel eldöntötte az összecsapást.

A térfél- és a hármas csere sem segített a bolgárokon, ugyanis újabb magyar helyzetekkel indult a második játékrész, azonban Sallai próbálkozásai közül az elsőt védte a vendégkapus, a második pedig fölé szállt. Újabb találat viszont már nem esett, mert egy ízben a bolgár védelem a gólvonalról tisztázott, ám így is rendkívül magabiztos sikerrel rajtolt a magyar válogatott. A nemzeti együttes legközelebb június 17-én Montenegró vendége lesz.


Ádám Martin a válogatottban is kinyitotta a gólzsákot, az észtek után a bolgároknak is betalált    Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt


A szerb labdarúgó-válogatott 2-0-ra győzött Montenegróban a magyar érdekeltségű Európa-bajnoki selejtezőcsoportban. A kvalifikációs sorozatot egyaránt győzelemmel kezdő balkáni együttesek meccsén az első találat a 78. percben született, videózás után adták meg Dusan Vlahovic gólját, majd a 96. percben is ő villant, bebiztosítva így az idegenbeli sikert.

Eb-selejtező, G csoport

Magyarország-Bulgária 3-0 (3-0)

Puskás Aréna, 65 ezer néző. Jv.: Halil Umut Meler (török)

Magyarország: Dibusz - Lang, Orbán, Szalai - Bolla (Nego, 87.), Nagy Á (Kleinheisler, 73.), Vécsei (Kalmár, 87.), Kerkez - Sallai (Csoboth, 73.), Szoboszlai - Ádám (Varga B., 59.).

Bulgária: Naumov - Sztojanov, Antov, Galabov, Markov (Petrov, a szünetben) - Petkov, Gruev (Sopov, 85.), Karabeljov (Krasztev, a szünetben), Ilijev - Deszpodov (Kirilov, 57.), Delev (Ruszev, a szünetben).

Gólszerzők: Vécsei (7.), Szoboszlai (26.), Ádám (39.)

A csoport állása:


1. Szerbia 2 2 - - 4-0 6 pont
2. MAGYARORSZÁG 1 1 - - 3-0 3
3. Montenegró 2 1 - 1 1-2 3
4. Litvánia 1 - - 1 0-2 0
5. Bulgária 2 - - 2 0-4 0

Főkép forrása:
MTI/Czeglédi Zsolt

További cikkek