Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

F1: eddig az Aston Martin és Fernando Alonso a hős Bahreinben

10perc.hu
2023. 03. 04.
F1: eddig az Aston Martin és Fernando Alonso a hős Bahreinben

A kétszeres világbajnok csapattársát, Lance Strollt úgy emelik ki az autójából dupla csuklósérülése miatt, ám a kanadai mindenképpen indulni akar a 2023-as vb első versenyén.

Régen láthattuk azt, Fernando Alonso önfeledten nyilatkozik és mosolyog egy versenyhétvége pénteki napját követően. Persze most minden oka megvan minderre, hiszen a kétszeres világbajnok a legjobb köridőt teljesítette Bahreinben, a 2023-as vb-szezon első futamának szabadedzésein.

A spanyol úgy véli, a közös munka ugyan az elején jár – most szerződött a csapathoz – , így hiába a jó eredmény, ez nem jelenti azt, hogy a vasárnapi futamon képes lehet megszorongatni a topcsapatok pilótáit.


A kétszeres világbajnok a legjobb köridőt teljesítette Bahreinben     Fotó: DPPI Media/Xavi Bonilla


„Ez egy újabb lépés a megfelelő irányba, de még mindig nem a köridők az elsődlegesek, mert a sikeres szerepléshez javítanunk kell pár dolgot az autón a beállítások terén. Tanulunk, de még hosszú az út, de idő kérdése, hogy az Aston Martin a topcsapatok kihívója lesz” – mondta Alonso.

Csapattársa, Lance Stroll sem szerepelt rosszul, hiszen amellett, hogy dupla csuklósérülése miatt most próbálhatta ki az eddig szárnyaló AMR23-as versenygépet, a második szabadedzésen a 6. legjobb időt érte el a kanadai. Ugyanakkor kérdéses, hogy frissen műtött csuklója mennyire lesz képes elviselni a terhelést.


Stroll csak segítséggel tudott kiszállni az autójából    Fotó: DPPI Media/Florent Gooden


Ugyanis Stroll csak segítséggel tudott kiszállni az autójából, és a belső kamerás felvételeken látható volt, hogy másként kormányoz a kanyarokban, ahogy egyébként kéne. Mindezt a kanadai el is ismerte versenymérnökének, Ben Michellnek. A 24 éves versenyző ennek ellenére nem aggódik a folytatás miatt.

„Jól érzem magam. Egy kicsit merev a kezem, de összességében minden rendben volt az autóban Egyszerűen próbáltam védeni a kezem, így pedig sokkal kényelmesebb volt. Érzésem szerint nem lesz probléma a vezetés” – fogalmazott Stroll, aki nem zárta ki azt, hogy a silverstone-i alakulat képes lehet arra, hogy kisajátítsa az első rajtsort a mai időmérőn.

Főkép forrása:
DPPI Media/Florent Gooden

További cikkek