391.64 Ft

365.34 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

BL: a kiesés szélén Xavi Barcelonája

10perc.hu
2021. 11. 24.
BL: a kiesés szélén Xavi Barcelonája

A Bajnokok Ligája csoportküzdelmeiben a katalánok hatalmas szerencsével tartották meg a 0-0-s végeredményt hazai pályán a Benfica ellen, és csak abban az esetben juthatnak tovább, ha a záró fordulóban legyőzik Münchenben a Bayernt.

Noha sok katalán szurkoló azt hitte, ha Xavi lesz a csapat edzője, egy csapásra minden jóra fordul. Nos, a legenda megérkezett, és szakmai vezetőként eddig veretlen a csapatával, hiszen a bajnokságban 1-0-ra legyőzték az Espanyol gárdáját, míg a Bajnokok Ligájában hazai pályán 0-0-ra végeztek a Benficával.

Úgy tűnik, Xavi a védelmet összerakta, ám a korábban zseniális támadójátékot mutató Barcelona éppen ebben nem találja régi önmagát. Az új vezetőedző bátran nyúl a fiatalokhoz – a BL-ben például bemutatkozhatott 18 évesen és 174 naposan az osztrák Yusuf Demir –, ám türelemre, mégpedig sok türelemre lesz szüksége ahhoz, hogy a közönség a régi Barcát láthassa a pályán.

Türelem pedig nincs nagyon, hisz a hóesésben rendezett, Benfica elleni BL-csoportmeccsen már az első félidő derekán felharsant a füttyszó a nézőtérről, miután a portugálok nemcsak jobban, de veszélyesebben is játszottak. A játék képe aztán nem sokat változott.



A hajrában azonban némi túlzással több történt, mint addig. Előbb Dembelé került ziccerbe, majd Piqué fejelhetett szabadon az ötösről, ám a legnagyobb helyzetet a lisszaboniak csatára, Seferovics hagyta ki a 94. percben, akinek az üres kapuba sem sikerült betalálnia.

Ez a döntetlen a kiesés szélére sodorta a Barcelonát, amely ugyan most 2 ponttal áll a második, tehát továbbjutó helyen a Benfica előtt, ám a portugál csapat odahaza 3-0-ra verte a katalánokat, így jobban áll kettejük versengésében. Ráadásul amíg ők hazai pályán fogadják a csoport leggyengébb tagját, a Dinamo Kijevet, addig Xavi csapatának a hibátlanul menetelő Bayern München otthonában mindenképpen győznie kell, ha tavasszal is a BL-ben akar szerepelni.

„Ha pozitív dolgot kellene mondanom, akkor azt mondanám, hogy megvan az esélyünk a továbbjutásra, és győzhetünk Münchenben. Nagyon jól játszottunk, ezt a Barcát akarjuk! A játékosaim értik, miről szól a taktika, csak nem tudtunk most gólt lőni. Két meccsen egy gól, az is büntetőből, igen, ezen javítanunk kell” – próbált pozitív képet festeni csapata helyzetéről Xavi.

Főkép forrása:
Twitter/Barca HQ

További cikkek