Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Fucsovics nyolcaddöntős Wimbledonban!

10perc.hu
2021. 07. 02.
Fucsovics nyolcaddöntős Wimbledonban!

A 29 éves magyar teniszező ezúttal a 9. helyen kiemelt argentin Diego Schwartzmant győzte le négy szettben a füves pályás Grand Slam-tornán, és a nyolc közé jutásért régi ismerősével – és már-már mumusával –, az orosz Andrej Rubljovval játszik.

Úgy tűnik, Fucsovics Márton képes már Wimbledonban is nagyot alkotni. A füves pályás Grand Slam-tornát még juniorként megnyerő magyar teniszező felnőttként még sosem jutott el a negyedik körig, főleg úgy nem, hogy két kiemeltet is legyőz az odáig vezető úton.

A harmadik fordulóban Fucsovics a 9. helyen kiemelt argentin Diego Schwartzman ellen lépett pályára, és remek játékkal négy szettben – 6:3, 6:3, 6:7, 6:4 – 3 óra 23 perc után legyőzte, és ezzel bejutott a nyolcaddöntőbe.

„Az volt a taktika, hogy jó előkészítéssel próbáljak nyerőket ütni és kergessem a labdát a pont végéig. Úgy érzem, le is zavartam egy maratont a mai meccsen. A végén lehet, hogy kintről úgy tűnt, izgulok, de egy majdnem top tizes játékos állt a pálya másik végén, így nem történhet mindig az, amit én szeretnék. Ő is nagy küzdő és egy-két játékosnak már kiénekelte a sajtot a szájából. Sajnálom, hogy kiesett, ahogy küzdött minden pontért, ő is megérdemelte volna a továbbjutást" - nyilatkozta a találkozó után az MTI-nek Fucsovics.

Az open érát tekintve Baranyi Szabolcs (1973), valamint Taróczy Balázs (1980) után ő a harmadik magyar, aki egyesben a legjobb 16 közé jutott Wimbledonban. A következő ellenfele "régi jó ismerőse", az ötödik helyen kiemelt orosz Andrej Rubljov lesz, akivel idén eddig négyszer csapott össze, s minden alkalommal alulmaradt.

Ennek kapcsán kijelentette: nem feltartott kézzel fog kimenni a nyolcaddöntőben a pályára. "Új nap, új remények! Jöjjön, aminek jönnie kell" – állította Fucsovics.

Főkép forrása:
Facebook/Fucsovics Márton

További cikkek